MENU

XVI. Károly Gusztáv svéd király és felesége, Szilvia királyné Göncz Árpád köztársasági elnök és felesége kíséretében az Egervinnél, 1991. május 29-én

Bár számos árnyoldala volt az 1989 utáni gazdasági átmenetnek, ez a fénykép mégis egy eufórikus pillanatot rögzít. A svéd király 1991 tavaszán hivatalos látogatáson járt Magyarországon, és Egerbe, illetve az Egervin Verőszala utcai pincéjébe is eljutott. Útján, a hivatalos protokollhoz illően, a magyar államfő, Göncz Árpád kísérte. Beszédes, hogy egy nagy, 353 hektoliteres (!), Egri Bikavér feliratú díszhordó előtt készítettek csoportképet, ezzel is demonstrálva, hogy a város és a környék legismertebb márkája a bikavér.

 

___
Csutorás Ferenc, Szilágyi Réka és Pap Péter István könyvet írtak az egri bikavér történelméről. Az Egri borvidék legfontosabb borának 150 éves múltját feldolgozó, Az egri bikavér címet viselő kötet készítésekor az információk, történetek mellett gazdag képgyűjteményt állítottak össze a szerzők, amelynek darabjait a borvidék honlapján mutatják be.