EGRI CSILLAG WEEKEND
4 nap
3 helyszín

A RENDEZVÉNYRŐL

Az Egri Csillag Weekend egyet jelent a nyüzsgő, élettel teli, kötetlen hangulattal. Tavasz, jó idő, finom Egri Csillagok, 3 ikonikus helyszín, ahol a borászatokon túl gasztronómiai kiállítók és zenei élmények is várunk Benneteket.

Az Egri Csillag Weekend rendezvényen találkozhattok a legfrissebb, gyümölcsös, üde, virágos Classicus Egri Csillagokkal, amely sosem egy adott fajtáról, hanem azok harmóniájáról szól. És természetesen kóstolhattok superior és a grand superior Egri Csillagokat is, amelyek esetén már a diszkrét fahordós érlelés adta fűszeres tónusok mellett érlelt, közepes, de akár testes, gyümölcsös, diszkréten illatos jelleg és ásványosság is megjelenhet.

Az Egri Borvidék legfontosabb házasított fehérboráról van szó, amely​nek sokféle étel is jól áll, ezért bátran párosítsátok finom falatokkal.

További részletekért görgess lejjebb!

EGRI CSILLAG GASZTRONÓMIA

Bor-étel párosításokban a classicus egri csillag a könnyedebb fogásokkal van összhangban. Remek választás zöldséges, halas előételek mellé, levesekhez, salátákhoz is. Könnyed jellege miatt általában frissen, a legutolsó évjáratokat érdemes belőle választani. A superior és grand superior borok a tartalmasabb ételekkel, sült zöldségekkel, krémlevesekkel és sült fehérhúsokkal alkotnak harmonikus párost.

TÉRKÉP

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

05.01. | 11:00 - 19:00
Szépasszony-völgy
SZERDA

EGRI CSILLAG TERASZOK

11:00-19:00 Egri Csillag kóstoló, menetlevéllel
19:30 Nyereményjáték sorsolás
10:00-16:00 Csillagpor – kézműves műhely
10:00-16:00 Csillagtérkép – játékos ügyességi és logikai feladatok, apró ajándékkal
10:00-18:00 Kézműves vásár
16:00-18:00 Kovács Sándor és Mészáros Annamária akusztikus koncert
05.02. | 18:00 - 22:00
Macok Bisztró
CSÜTÖRTÖK

EGRI CSILLAG A GASZTRONÓMIÁBAN

6 Egri Csillag | 6 Borász | 6 Fogás

Az Egri Csillag Weekend rendezvényünk második napján a gasztronómia lesz a főszerepben, amikor is Eger, egy újabb ikonikus helyszíne ad otthont az Egri Csillagoknak. Egy fergeteges borvacsora est részesei lehet az, aki ellátogat május 2-án az egri vár alatt lévő Macok Bisztróba.
6 borász, 6 egri csillagjához párosít Macsinka János séf, 6 finom fogást. Egy izgalmas este, ahol a borászok mesélnek, a borok és az ételek pedig együtt muzsikálnak.

 

FELLÉPŐ BORÁSZOK ÉS BORAIK
» Korózs Dani | Korózs Szőlőbirtok és Pincészet Egri Csillag 2021
» Böjt Gergő | Böjt Borászat Egri Csillag Superior 2022
» Gál Lajos | Gál Lajos Pincészete Kamra-völgy Egri Csillag Grand Superior 2021
» Varsányi Katalin | Varsányi Pincészet Egri Csillag 2021 Superior
» Tóth Kati | Tóth Ferenc Pincészete Egri Csillag Superior 2022
+ 1 Meglepetés Borász és az Egri Csillaga

 

BELÉPŐJEGY ÁRA 15.000 Ft / fő
Az ár tartalmazza a borokat, mellé a fogásokat, ásványvizet. Emellett az est biztosan tartalmaz egy gourmet meglepetést is.
A bor-étel párosításhoz minden vendég kap egy gastro guide-ot, amely amellett, hogy kiváló sorvezető, jegyzetelni is lehet rá, valamint az est végén szavazni tudtok a kedvenc bor-étel párra.
Jegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, a részvételi szándék előrefizetéssel történik.
05.03. | 14:00 - 00:00
Dobó tér
PÉNTEK

EGRI CSILLAG WEEKEND, DOBÓ TÉRI RENDEZVÉNY

» Csillagközi borangolás | Egri Csillag kóstolás pontgyűjtés, mindkét este nyereményjátékkal
» Chill és csillagok a nagyoknak
» Csillag kuckó a kisebbeknek
∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗
SZÍNPADI PROGRAM | 05.03. péntek
15:00 DJ FUNK GEARS ZENÉL
18:00 MEGNYITÓ – AZ EGRI BORBARÁT HÖLGYEK ÉS AZ EGRI BIKAVÉR BORLOVAGREND KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL – ÉS A XXVIII. EGRI BORVIDÉKI BORVERSENY DÍJKIOSZTÓ ÜNNEPSÉGE
18:30 HAJDU KLÁRA & SZAKONYI MILÁN DUO KONCERT
19:50 ZOLBERT TRIÓ KONCERT
21:30 PEET PROJECT KONCERT
05.04. | 10:00 - 00:00
Dobó tér
SZOMBAT

EGRI CSILLAG WEEKEND, DOBÓ TÉRI RENDEZVÉNY

» Csillagközi borangolás | Egri Csillag kóstolás pontgyűjtés, mindkét este nyereményjátékkal
» Chill és csillagok a nagyoknak
» Csillag kuckó a kisebbeknek
» CSILLAGFUTAM  Váltó versenyfutás – borászok és civilek megmérettetnek egymással, 1,5 km-es távon | 11:00-11:30 között
∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗
SZÍNPADI PROGRAM | 05.04. szombat
14:00 DJ FUNK GEARS ZENÉL
18:30 KOCCINTS EGRI CSILLAGGAL! – FLASHMOB
18:30 BÁDER ELEMÉR TRIÓ KONCERT
20:00 SZEBÉNYI DÁNIEL SZÓLÓ ZONGORA KONCERT
21:30 RANDOM TRIP & 7S PRESENTS: VIBE CHANGERS ft. PÉTERFFY LILI (LELLE), KRSA (PASO)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Mit gondolnak a szakértők az egri csillagról?

2023.03.08.
Győrfi Alexandra

Március 9. és 16. között rendezzük meg az Egri Csillag Hetet, melynek során országszerte számos étterem, borbár, borkereskedés és maguk az egri pincészetek is készülnek különféle programokkal: borkóstolókkal, borcsomagokkal, borvacsorával, bor-étel párosítással. Az Egri…

TOVÁBB

Öt dolog, amit érdemes tudni az egri csillagról

2022.03.10.

Március 10-én startol el az első alkalommal megrendezett Egri Csillag Hét. A programsorozat keretében borkóstolókon vehetünk részt, éttermekben kínálnak pohárra egri csillagot, valamint egyedi ajánlatokkal várnak a borkereskedések és az egri pincészetek egyaránt. De…

TOVÁBB

14 éves az Egri Csillag

2024.03.12.
Hagyomány. Egri Csillag Fellövés.
Minden év március 15-én ünnepeljük az Egri Csillag fehérbor megszületését.
2010-ben került palackba az első évjárat. Koccints ezen a napon Egri Csillaggal és találkozzunk hamarosan az Egri Csillag Weekenden Egerben.
 

A névválasztás nem véletlen, hiszen Gárdonyi Géza Egri csillagok című regénye közel áll történelmileg is a városhoz, a vidékhez. Eger sokszínű termővidék, amely egyaránt képes komoly vörös- és fehérborokat készíteni, a 16. században még döntően fehérszőlők voltak a vidéken.

Olvasd el röviden, amit az Egri Csillagról tudni érdemes:
Az Egri Csillag egy speciális házasítás, száraz fehérbor, amelyben a termőhely Eger, vagy dűlőnév használata esetén a dűlő jellege jelenik meg. A bor legalább fele részben Kárpát-medencei fajtákból kell hogy legyen házasítva és a muskotályos fajták aránya nem haladja meg a borban a 20%-ot.
Az Egri Csillag borok zöldes fehér színárnyalattól a zöldessárga, sárga színárnyalatig terjedő megjelenéssel rendelkező fehér borok. A komplexitás az egyik legfontosabb jellemzője, ami a házasításból ered. Elvárásunk hogy nem lehet meghatározó karaktere egyetlen szőlőfajta borjellege sem. A classicus minőségi szint esetében friss üde jellegű, gyümölcsillatokat és/vagy virágillatokat magában hordozó, intenzív gyümölcs ízekkel rendelkező száraz, reduktív fehérbor, amelynek a fahordós érlelés jellege nem lehet uralkodó jegye. Céljaink szerint ez a bor a mindennapok jó bora.
A superior borok esetében gazdag, telt ízű, gyümölcsillatokat és/vagy virágillatokat magában hordozó, fejlettebb, érettebb, esetenként fahordós jegyekkel bíró intenzív, komplex száraz fehérborokról beszélhetünk, amely az ünnepek bora.
A Grand Superoir Egri Csillag testes, gazdag, telt száraz fehérbor. Az érett szőlőtermés és az érlelés következtében kifejezetten érett illatokkal és ízekkel bíró, íztelt, hosszú ízű bor, melynek fahordós érlelésből származó jegyei is lehetnek, emellett mineralitással, dűlő jelleggel is rendelkezhet. Ezek a borok a nagy egri fehér borok.
 
Koccints Március 15-én Egri Csillaggal és találkozzunk hamarosan az Egri Csillag Weekenden Egerben.
TOVÁBB