MENU

Képeslapkép az egri bortermelői szövetkezetről, ’30-as évek második fele

Néhány kiemelkedő egri szőlő- és bortermelő, valamint agrárminisztériumi tisztviselők az 1930-as évek elejétől nagy erőkkel igyekeztek létrehozni egy korszerű szövetkezetet a borvidéken, amely mind a termeltetésben, mind a felvásárlásban, mind a borkészítésben, mennyiségi és minőségi tekintetben is az élre törhet. A szövetkezeti cég megalakult, a központi székház a vasútállomás melletti telken megépült, azonban nem tudott elindulni a vállalkozás, mert a minisztérium által biztosított induló tőkéhez a borvidék nem tette hozzá a maga részét, amelyet az alapításkor vállalt.

 

___
Csutorás Ferenc, Szilágyi Réka és Pap Péter István könyvet írtak az egri bikavér történelméről. Az Egri borvidék legfontosabb borának 150 éves múltját feldolgozó, Az egri bikavér címet viselő kötet készítésekor az információk, történetek mellett gazdag képgyűjteményt állítottak össze a szerzők, amelynek darabjait a borvidék honlapján mutatják be.