A Kovács Nimród Winery Eger történelmi részén, a Verőszala utcai pincesoron található. Már a 18. században százával voltak présházak a városban, éppen olyanok, mint borászatunk hét összefüggő épülete. A présházak közvetlenül a pincék elé épültek, hogy a helyben történő szőlőfeldolgozást lehetővé tegyék. A szőlő fermentálása után a bort a hideg pincékben, hordókban tárolták. A Kovács Nimród Winery a 21. század technológiai vívmányait maximálisan kihasználva és a több száz éves hagyományt követve készíti világszínvonalú borait. Szőlőültetvényeinket a fenntartható fejlődés jegyében környezetbarát, részben kézi munkára alapozott termesztéstechnológiával gondozzuk. Korszerű, minden tekintetben felújított borászatunkban mindig örömmel látjuk Önt vendégül! Borászatunkban kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosítunk!
A jó bor lényege az egyedülálló szőlőtermő dűlőkben rejlik. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy az egri bortermelő vidék legjobb terroirjai közül hármon is dolgozhatunk. Mivel Eger adottságai a világ nagy borvidékei közül leginkább Burgundiához vagy Kalifornia hűvösebb régióihoz hasonlíthatóak, olyan fajtákat telepítettünk, melyek itt érzik otthon magukat, és így világszínvonalú borokat készíthetünk belőlük. A hűvösebb bortermelő vidékek nemzetközi fajtáin kívül – mint a chardonnay, a pinot noir, a syrah, a merlot és a cabernet franc – büszkék vagyunk a hagyományos magyar borainkra, a furmintra és a kékfrankosra is.
INFORMÁCIÓK
Nagy Eged, Nyilasmár, Nagyfai
Sky Furmint, NJK, Soul Syrah
Kovács Nimród Winery
Telefon: +36 36 537 232,+36 70 452 2626
E-mail: info@kovacsnimrodwinery.com
Honlap: https://kovacsnimrodwinery.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/kovacsnimrodwinery
BORKÓSTOLÓINK
3300 Eger, Verőszala u. 66.
Borbolt nyitva tartás: Hétfő-Péntek: 8:00-16:00
Borkóstoló esetén előzetes bejelentkezés szükséges.
pincelátogatás, technológiai ismertető, borkóstoló, dűlőtúra, kihelyezett borkóstoló, vacsorával egybekötött borkóstoló, boreladás