MENU

Ostoros Családi Pincészet

Az Egri borvidék legnagyobb borászata vagyunk. Vállalkozó szellemmel és lelkesedéssel dolgozunk, fejlesztünk és tanulunk. Arra törekszünk, hogy minden szőlőfajtából és minden szüretből a legjobbat hozzuk ki. Hiszünk a klasszikus értékekben és a mértékletességben. Amikor újítunk, ésszel és szívvel tesszük. És egy kis bohémsággal. Ott, ahol lehet. Fogyasztóink, vendégeink és magunk miatt is. Jó érzés tapasztalni, hogy boraink a mindennapok kedvencei.

Büszkék vagyunk az otthonunkra, Egerre. Tiszteljük az egri földet és Eger borkészítési hagyományait. Nagy örömmel készítjük el a klasszikus egri borokat: királyleánykát, cabernet sauvignont és merlot-t, valamint a borvidék kiemelt cuvée borait, az egri bikavért és fehér párját, az egri csillagot. Az Egri borvidék jellemző fajtáin túl kínálatunkban megtalálható szinte az összes hazánkban népszerű fajta, mint például az Irsai Olivér és a chardonnay. Ez fontos számunkra, mert így változatosságot, színt és szélesebb választási lehetőséget tudunk kínálni.

INFORMÁCIÓK

Dűlőink:

Szarkás dűlő, Szélhegy, Kutyahegy, Pajados

Legfontosabb boraink:

Birtok Egri Csillag, Csipke Rozé, Premium Egri Bikavér

Ostoros Családi Pincészet

Telefon: +36 20 395 7469

E-mail: pince@ostorosbor.hu

Honlap: http://www.ostorosbor.hu

Facebook: https://www.facebook.com/ostorospinceszet


BORKÓSTOLÓINK

Cím:

3300, Eger, Szépasszonyvölgy, 33-as pince

Nyitvatartás:
Hétfő-Csütörtök: 10:00 – 18:00
Péntek-Szombat: 10:00 – 23:30
Vasárnap: 10:00 – 18:00
Szolgáltatások:

borkóstoló, rendezvényhelyszín, ajándékbolt, boreladás

Igazi csapatmunka: Egri bikavér a Hungarikum Fesztiválon

2025.05.23.

Az egri bikavért – ahogy minden jó házasítást – az teszi kiemelkedővé, hogy a bennük lévő szőlőfajták együttműködése többet tud, összetettebb, több réteget felvonultató bort ad, mint amire az egyes alapborok önállóan képesek.

Pont ezért, bár az egri bikavérnek minden esetben kékfrankos alapra kell épülnie, a hozzá házasított legalább három másik szőlőfajtáknak köszönhetően a végső karakterében már nem egy szőlőfajta dominál. Új egység, új egyéniség jön létre: az egri bikavér.

A Hungarikum Bizottság hivatalosan 2017. március 21-én emelte a hungarikumok sorába az Egri Bikavért, és így a május 30 – június 1-e között megrendezésre kerülő Kecskeméti Hungarikum Fesztiválon az Egri Borvidék is képviselteti magát.

Hét kiemelkedő borászat kiváló Egri Bikavéreit kóstolhatják az odalátogatók:

A gasztronómiában, a színpadi műsorokban, a hagyományőrző programokban, bemutatókban is megelevenednek nemzetünk csúcsteljesítményei, a hungarikumok, amelyek különlegességük, egyediségük és minőségük folytán értékőrző- és teremtő üzenetet hordoznak, kifejezik a magyar életérzést.

TOVÁBB

Ezeket a borokat ne hagyd ki az idei Egri Borszalonon!

2023.12.19.
Tóth Adrienn

TOVÁBB

Adventi hangulatú pincetúrát szerveznek a Szépasszony-völgyben

2023.12.06.
Tóth Adrienn

TOVÁBB

Egri Bikavér nyert nagy aranyat a Semmelweis Egyetem borversenyén

2023.11.29.
Tóth Adrienn

TOVÁBB

Így mesélnek a szüretről az egri borászok

2023.10.20.
Tóth Adrienn

TOVÁBB