Adventi hangulatú pincetúrát szerveznek a Szépasszony-völgyben
A Szépasszony-völgy egész éves pincetúra-sorozatának záróeseménye az adventi időszakra, december 9-re esik. A második adventi vasárnapot megelőző szombaton az ünnep boraira és fogásaira fókuszálnak az Egri Bornegyed pincéi, bemutatva azon tételeiket, amelyek méltó részei a év végi különleges időszak bor- és ételsorának.
Ahogy megszokhattuk, most is lesz pincetúra menetlevéllel és játékos feladatokkal, valamint pincetúra extra szakmai vezetéssel. Az adventi készülődés jegyében kreatív műhelyek nyílnak a borászatoknál: a Demeter Pincészet gyertyamártással, az Ostoros BorZBár asztaldísz-készítéssel, a Juhász Testvérek Pincészete pedig karácsonyfadísz-készítéssel várja a vendégeket.
Persze ha Szépasszony-völgy, akkor természetesen a borok állnak a középpontban, ezért megkértük a borászokat, ajánlanak kínálatukból az ünnepi asztalra való darabot.
Top merlot a vadételekhez
A 2016-os évjáratú Gesztenyés Merlot Grand Selection a Juhász Testvérek Pincészetének kiemelt, prémium vörösbora. A Gesztenyés-dűlő legszebb merlot-val beültetett területeiről, kézzel szedett, válogatott szőlőfürtökből készült ez a komplex, gazdag ízvilágú, sűrű szövésű vörösbor.
Bársonyos ízében érett erdei gyümölcsök, szamóca, aszalt szilva és a 24 hónapos hordós érlelésből származó finom szivarfüstös, csokoládés, bourbon vaníliás jegyek harmonikus kombinációja érezhető. Sültekkel, vadakkal, kemény sajtokkal is fantasztikusan párosítható.
Titok egy egri cabernet sauvignon-ról
„Megosztunk veletek egy titkot: a Soltész 2021-es Egri Cabernet Sauvignon Superior nem csak bor, hanem egy kis darabka boldogság palackozva. A tanninok olyanok, mint egy baráti ölelés, és a fekete bogyós gyümölcsök meg a szárított dohánylevél igazi karaktert adnak neki.
Ha egy igazán őszinte, szívből jövő borra vágysz az ünnepekre, ezt ne hagyd ki” – súgta meg nekünk a Soltész Borbirtok, amelynek borait az Ostoros BorZBárban találjátok meg.
A karácsony íze
Bolyki Janitól az alábbi tipp érkezett: „Szerintem a 2019-es Bolyki és Bolyki Superior Bikavérünket nem szabad kihagyni az adventi pincetúrán, mert a karácsony ízét fedezhetjük fel benne, úgymint a szegfűszeg, a fahéj és az étcsokoládé.”
A részletes programért kattints IDE!