MENU

Tavasszal kihagyhatatlan az Egri Csillag Weekend

2022.04.22.
Tóth Adrienn

Egerben az Egri Csillag Weekenddel robban be igazából a tavasz. Ez az év első fesztiválja, amely az Egerbe látogató vendégeken túl az egri borkedvelőket is a Dobó térre csalja. A tavasz boráról, a mellé kínált finom falatokról és a hangulatot csak tovább emelő zenei programról az esemény főszervezőjét, Berényi Tamást kérdeztük.

Április végén újra elstartol az Egri Csillag Weekend. Idén miért lesz érdemes kilátogatni?

Szerintem az Egri Csillag Weekendre mindig érdemes kilátogatni, és ez természetesen idén sem lesz másképp. Az idei évben rekordszámú, összesen 23 borászat kínálja a legfrissebb, legújabb egri csillagát a közönségnek.

A borfesztiválok mezőnyében szintén nem számít megszokottnak, de az Egri Csillag Weekenden a borászok nagy része személyesen is jelen van, így lehet velük beszélgetni az új és a korábbi évjáratokból származó borokról, segítenek a kóstolóban, mindezt Eger város csodálatos főterén, a Dobó téren, ami az alkalomra különböző dekorációkkal fel lesz öltöztetve.

Fesztivált szervezel az egri csillag borok kapcsán. Mi jut eszedbe erről a bortípusról?

Ahogy beköszönt a jó idő, úgy változnak meg az ember szokásai, ízlése, és így van ez a bornál is. A testes vörösöket félrerakva, a melegebb időben szívesen nyúlunk a csillag felé, amit előszeretettel fogyasztunk akár egy baráti grillezés mellett, akár az egri naplementét csodálva.

A csillagok mellett más egri borokat is lehet majd kóstolni?

Természetesen mindenki nagyobb repertoárral készül, hozzák a borászok a vörös- és a rozéboraikat is, de a főszerep természetesen a csillagé.

Milyen gasztrokínálattal készültök?

A borokhoz illő sajtkínálat megjelenik az eseményen, és persze egy kis street food sem maradhat ki. Jelen lesz a Macok Bisztró, a Bodega BBQ és a Zuzmó BBQ is.

Összeállt a zenei program is. Adnál néhány tippet, amit szerinted semmiképp sem érdemes kihagyni?

Azt gondolom, bármelyik produkciót vétek kihagyni, hiszen azért hívtuk el őket, mert tökéletes zenei hátteret nyújtanak a borozáshoz. Számtalan izgalmas, helyi zenei formáció lesz megtekinthető, hallható, de országosan ismert előadók is fellépnek, mint a Jambalaya, a Hungarian Rhapsody – Queen Tribute zenekar, és érkezik a Szabó Család különleges formában, Beatles-slágereket játszva, kiegészülve Czutor Zolival a Belmondóból.

Az Egri Csillag Weekend részletes programjáért és kiállítóinak soráért kattints IDE!

A fotókat Nemes Róbert készítette.

További cikkek

5 ok, amiért érdemes részt venned az Egri Bikavér Nagykóstolón

2022.09.26.
Tóth Adrienn

Az Egri borvidék történetében meghatározó eseménynek ígérkezik az első alkalommal megrendezésre kerülő Egri Bikavér Nagy kóstoló. A vendégek átélhetik azt a különleges pillanatot, amikor a borvidéken dolgozó borászok elkötelezik magukat az egri bikavér elsődleges…

TOVÁBB

Új őszi rendezvénysorozat helyezi középpontba a bikavért Egerben

2022.09.21.
Tóth Adrienn

Az Egri borvidék legfontosabb bora az egri bikavér. 2022-ben pedig új időszámítás veszi kezdetét azzal, hogy a borvidék megújítja az egri régió kiemelt borának nevét viselő rendezvényt. Az Egri Bikavér Ünnepi Napok programsorozat október…

TOVÁBB

A két legfontosabb egri bormárka bizonyított a Top 100-as listán 

2022.09.19.
Tóth Adrienn

A Top 100 Magyar Bor 2022 kiadvány különlegességét az adja, hogy meghatározó kiskereskedelmi láncokban legnagyobb forgalommal bíró borok közül válogatják ki egy vakkóstoló útján a legjobbakat. A tény, hogy az Egri borvidék vonatkozásában hat…

TOVÁBB