MENU

Mit kóstoljak a Rozék és Dallamok rendezvényen?

2022.06.22.
Győrfi Alexandra

Június 25-én, a hónap utolsó szombatján hangulatos nyáresti kikapcsolódásra hívnak a szépasszony-völgyi borászatok, hogy a völgy szívében, a Piknik Parkban legyél részese a Rozék és Dallamok, avagy a harmónia találkozásának. Mutatjuk, mely borokat nem érdemes kihagyni, hogy átéld a nyári idillt.

A Tóth Ferenc Pincészet 2021-es Kékfrankos Roséja kellemesen friss rozé, szamócás-málnás-herbás illattal. Ízében finoman kesernyés, grépfrútra emlékeztető jegyekkel, kiegyensúlyozott savakkal. Fogyasztását 11-12 fokon ajánlja a pincészet salátákhoz, tésztához, halakhoz, szárnyasokhoz és libához.

A Petrény Winery 2021-es MerSy bora merlot és syrah házasítása. A syrah fajta használata új univerzumot nyit a rozéborokban, ami tökéletesen kiegészíti a már felfedezett merlot rozé világát. Színében és stílusában az aktuális rozétrendet képviseli. Igazi ízbomba; piros bogyós gyümölcsök, fűszerek, némi ásványosság és üdítően ható savak mutatkoznak meg benne.

Az Ostoros Családi Pincészet Egri Rozéja nem véletlenül lett tavaly aranyérmes bor a cannes-i rozé világversenyen! Magával ragad a gyümölcsös lendülete, frissítően felüdít a nyári kánikulában. A pincészet csapatának az egyik kedvenc fröccsbora is, bármilyen arányban ajánlják, mert szódával sem veszít az ízgazdagságából! A tétel megkóstolható az Ostoros BorzBár hangulatos pincéjében.

A St. Andrea Szőlőbirtok 2021-es Rosa Mystica borának színében lazac, illatában málna, csipkebogyó, rózsa, kis nedves kő. Ízében robban a gyümölcs, roppannak a savak, a korty jó szövésű, a közepesnél hosszabb lecsengéssel. Gyümölcshangsúlyos, komplex rozé. A bor megtalálható a Kedves Wine Bistro & Shop kínálatában.

A Besenyei Borház 2021-es Kadarka Rozéja friss, roppanós, könnyed. Csak a gyümölcs. A fotók a szóban forgó bort adó szőlőben készültek, mely Andornaktálya egyetlen kadarkaültetvénye.

A rendezvényről további információ a Facebook-eseményben és a honlapunkon is elérhető.

További cikkek

Aranysor az egri boroknak Ázsiából

2023.09.22.
Tóth Adrienn

Kizárólag aranyérmeket nyertek az egri borok az Asia Wine Trophy, azaz az Ázsiai Bortrófea idei világversenyén. A megmérettetésről a Petrény Winery három csillogó érmet hozott haza érlelt vörösboraival, a Soltész Borbirtok pedig egy hordós…

TOVÁBB

Egerben is szüretelnek a borászok

2023.09.15.
Tóth Adrienn

Hűvös klímájú borvidékként nem Egerben startol először a szüreti időszak az országban. A korai érésű fajtákkal, elsősorban könnyed fehérborok, rozék, valamint pezsgők és pét-natok alapanyagainak szedésével szeptember közepén azonban megkezdődött az idei szezon. A…

TOVÁBB

Szüreti program a Szépasszony-völgyben

2023.09.08.
Győrfi Alexandra

Elérkeztünk a borászok életében az egyik legizgalmasabb időszakhoz, a szürethez. A szüreti hangulatot átadva a szépasszony-völgyi borászok kiváló borokkal, különleges gasztronómiai kínálattal, számos programmal és izgalmas szüreti játékokkal várják szeptember 16-17. között az Egerbe…

TOVÁBB