MENU

Mit kóstoljak a Rozék és Dallamok rendezvényen?

2022.06.22.
Győrfi Alexandra

Június 25-én, a hónap utolsó szombatján hangulatos nyáresti kikapcsolódásra hívnak a szépasszony-völgyi borászatok, hogy a völgy szívében, a Piknik Parkban legyél részese a Rozék és Dallamok, avagy a harmónia találkozásának. Mutatjuk, mely borokat nem érdemes kihagyni, hogy átéld a nyári idillt.

A Tóth Ferenc Pincészet 2021-es Kékfrankos Roséja kellemesen friss rozé, szamócás-málnás-herbás illattal. Ízében finoman kesernyés, grépfrútra emlékeztető jegyekkel, kiegyensúlyozott savakkal. Fogyasztását 11-12 fokon ajánlja a pincészet salátákhoz, tésztához, halakhoz, szárnyasokhoz és libához.

A Petrény Winery 2021-es MerSy bora merlot és syrah házasítása. A syrah fajta használata új univerzumot nyit a rozéborokban, ami tökéletesen kiegészíti a már felfedezett merlot rozé világát. Színében és stílusában az aktuális rozétrendet képviseli. Igazi ízbomba; piros bogyós gyümölcsök, fűszerek, némi ásványosság és üdítően ható savak mutatkoznak meg benne.

Az Ostoros Családi Pincészet Egri Rozéja nem véletlenül lett tavaly aranyérmes bor a cannes-i rozé világversenyen! Magával ragad a gyümölcsös lendülete, frissítően felüdít a nyári kánikulában. A pincészet csapatának az egyik kedvenc fröccsbora is, bármilyen arányban ajánlják, mert szódával sem veszít az ízgazdagságából! A tétel megkóstolható az Ostoros BorzBár hangulatos pincéjében.

A St. Andrea Szőlőbirtok 2021-es Rosa Mystica borának színében lazac, illatában málna, csipkebogyó, rózsa, kis nedves kő. Ízében robban a gyümölcs, roppannak a savak, a korty jó szövésű, a közepesnél hosszabb lecsengéssel. Gyümölcshangsúlyos, komplex rozé. A bor megtalálható a Kedves Wine Bistro & Shop kínálatában.

A Besenyei Borház 2021-es Kadarka Rozéja friss, roppanós, könnyed. Csak a gyümölcs. A fotók a szóban forgó bort adó szőlőben készültek, mely Andornaktálya egyetlen kadarkaültetvénye.

A rendezvényről további információ a Facebook-eseményben és a honlapunkon is elérhető.

További cikkek

Ezek az Egri Vár Borai idén

2023.03.30.
Győrfi Alexandra

Az Egri Vár Bora 2023 cím elnyerésére hirdetett borkiválasztást a Dobó István Vármúzeum. A versenyre három kategóriában pályázhattak a borászok: egri bikavér, egri rozé és egri csillag.

A versenyre nevezett boroknak az egri védett eredetű…

TOVÁBB

A Dobó István Mezőgazdasági Termelőszövetkezet szépasszony-völgyi borozója az 1960-as évek elején

2023.03.23.

A Dobó István Mezőgazdasági Termelőszövetkezet szépasszony-völgyi borozója az 1960-as évek elején. A Dobó téesz volt a korszakban a borvidék egyik legnagyobb szőlőtermelője. A termés nagy részét az állami gazdaságnak (későbbi borkombinát/Egervin) adták át feldolgozásra,…

TOVÁBB

Több mint ötszáz nevezés közül értek el aranyérmet az egri borok

2023.03.22.
Győrfi Alexandra

Huszadik alkalommal rendezték meg az Országos Syngenta Borversenyt, melyre több mint ötszáz bort neveztek a hazai borászatok. A megmérettetésen az Ostoros Családi Pincészet három, a Szuromi Családi Birtok kettő, míg az Egri Korona Borház…

TOVÁBB