MENU

Mit kóstoljak a Rozék és Dallamok rendezvényen?

2022.06.22.
Győrfi Alexandra

Június 25-én, a hónap utolsó szombatján hangulatos nyáresti kikapcsolódásra hívnak a szépasszony-völgyi borászatok, hogy a völgy szívében, a Piknik Parkban legyél részese a Rozék és Dallamok, avagy a harmónia találkozásának. Mutatjuk, mely borokat nem érdemes kihagyni, hogy átéld a nyári idillt.

A Tóth Ferenc Pincészet 2021-es Kékfrankos Roséja kellemesen friss rozé, szamócás-málnás-herbás illattal. Ízében finoman kesernyés, grépfrútra emlékeztető jegyekkel, kiegyensúlyozott savakkal. Fogyasztását 11-12 fokon ajánlja a pincészet salátákhoz, tésztához, halakhoz, szárnyasokhoz és libához.

A Petrény Winery 2021-es MerSy bora merlot és syrah házasítása. A syrah fajta használata új univerzumot nyit a rozéborokban, ami tökéletesen kiegészíti a már felfedezett merlot rozé világát. Színében és stílusában az aktuális rozétrendet képviseli. Igazi ízbomba; piros bogyós gyümölcsök, fűszerek, némi ásványosság és üdítően ható savak mutatkoznak meg benne.

Az Ostoros Családi Pincészet Egri Rozéja nem véletlenül lett tavaly aranyérmes bor a cannes-i rozé világversenyen! Magával ragad a gyümölcsös lendülete, frissítően felüdít a nyári kánikulában. A pincészet csapatának az egyik kedvenc fröccsbora is, bármilyen arányban ajánlják, mert szódával sem veszít az ízgazdagságából! A tétel megkóstolható az Ostoros BorzBár hangulatos pincéjében.

A St. Andrea Szőlőbirtok 2021-es Rosa Mystica borának színében lazac, illatában málna, csipkebogyó, rózsa, kis nedves kő. Ízében robban a gyümölcs, roppannak a savak, a korty jó szövésű, a közepesnél hosszabb lecsengéssel. Gyümölcshangsúlyos, komplex rozé. A bor megtalálható a Kedves Wine Bistro & Shop kínálatában.

A Besenyei Borház 2021-es Kadarka Rozéja friss, roppanós, könnyed. Csak a gyümölcs. A fotók a szóban forgó bort adó szőlőben készültek, mely Andornaktálya egyetlen kadarkaültetvénye.

A rendezvényről további információ a Facebook-eseményben és a honlapunkon is elérhető.

További cikkek

Egyből nagyobb lesz a szerelem a bor iránt

2022.08.05.
Kriston Orsi

„Egyből nagyobb lesz a szerelem a bor iránt”
Szépasszony-völgyi vendégvárók

A köztudatban a Szépasszony-völgy egyet jelent az egri borral, és bár vannak, akik ezzel a kijelentéssel vitatkoznának, az utóbbi években az egri borászok mintha visszataláltak…

TOVÁBB

Egri érem is született az első olaszrizling-világversenyen

2022.07.27.
Tóth Adrienn

Első alkalommal került megrendezésre a GROW du Monde elnevezésű, olaszrizlingekre szakosodott nemzetközi borverseny, amelyen egri bor is szerepelt a díjazottak között. Az első GROW du Monde tapasztalatai még csak összegződnek, de máris szerveződik a…

TOVÁBB

Sokrétű, sokarcú borok születnek itt

2022.07.26.
Szabó Edit

Hagymási József az Egri borvidék egyik legismertebb alakja. A családi hagyományokat folytatva lett borász, dolgozott a Borkombinátnál, a Kutatóintézetben, majd 1999-ben lerakta saját családi birtoka alapjait. Jelenleg 17 hektáron gazdálkodik, és borai többségét a…

TOVÁBB