MENU

Mit kóstoljak a Rozék és Dallamok rendezvényen?

2022.06.22.
Győrfi Alexandra

Június 25-én, a hónap utolsó szombatján hangulatos nyáresti kikapcsolódásra hívnak a szépasszony-völgyi borászatok, hogy a völgy szívében, a Piknik Parkban legyél részese a Rozék és Dallamok, avagy a harmónia találkozásának. Mutatjuk, mely borokat nem érdemes kihagyni, hogy átéld a nyári idillt.

A Tóth Ferenc Pincészet 2021-es Kékfrankos Roséja kellemesen friss rozé, szamócás-málnás-herbás illattal. Ízében finoman kesernyés, grépfrútra emlékeztető jegyekkel, kiegyensúlyozott savakkal. Fogyasztását 11-12 fokon ajánlja a pincészet salátákhoz, tésztához, halakhoz, szárnyasokhoz és libához.

A Petrény Winery 2021-es MerSy bora merlot és syrah házasítása. A syrah fajta használata új univerzumot nyit a rozéborokban, ami tökéletesen kiegészíti a már felfedezett merlot rozé világát. Színében és stílusában az aktuális rozétrendet képviseli. Igazi ízbomba; piros bogyós gyümölcsök, fűszerek, némi ásványosság és üdítően ható savak mutatkoznak meg benne.

Az Ostoros Családi Pincészet Egri Rozéja nem véletlenül lett tavaly aranyérmes bor a cannes-i rozé világversenyen! Magával ragad a gyümölcsös lendülete, frissítően felüdít a nyári kánikulában. A pincészet csapatának az egyik kedvenc fröccsbora is, bármilyen arányban ajánlják, mert szódával sem veszít az ízgazdagságából! A tétel megkóstolható az Ostoros BorzBár hangulatos pincéjében.

A St. Andrea Szőlőbirtok 2021-es Rosa Mystica borának színében lazac, illatában málna, csipkebogyó, rózsa, kis nedves kő. Ízében robban a gyümölcs, roppannak a savak, a korty jó szövésű, a közepesnél hosszabb lecsengéssel. Gyümölcshangsúlyos, komplex rozé. A bor megtalálható a Kedves Wine Bistro & Shop kínálatában.

A Besenyei Borház 2021-es Kadarka Rozéja friss, roppanós, könnyed. Csak a gyümölcs. A fotók a szóban forgó bort adó szőlőben készültek, mely Andornaktálya egyetlen kadarkaültetvénye.

A rendezvényről további információ a Facebook-eseményben és a honlapunkon is elérhető.

További cikkek

Jó látni, hogy a völgybe visszatér az élet

2022.12.02.
Szabó Edit

Román Péter Egerben nőtt fel, és nem is igazán érzi máshol jól magát. A szőlész-borász szakot a gyöngyösi főiskolán végezte, de a saját borászatig még hosszú volt az út. A Gergely Bástya Pincészet 2015-ben…

TOVÁBB

A legjobb hordós érlelésű házasítások egriek a Vince Díj szerint

2022.12.01.
Tóth Adrienn

Összesen nyolc alkalommal kaptak egri fajtaborok és házasítások elismerést az idei Vince Díj átadón. Négy kategóriában is egri borászat lett a győztes (háromban a St. Andrea Szőlőbirtok és egyben a Kovács Nimród Borászat), míg…

TOVÁBB

Ausztriából hoztak haza érmeket egri borok

2022.11.25.
Tóth Adrienn

Az egri Petrény Winery három bora is érmet hozott haza az AWC Vienna nemzetközi borversenyéről. A megmérettetésre 43 országból 1588 pincészet összesen több mint 11 000 borral nevezett. Az egri díjak mellett a Balatonra,…

TOVÁBB