MENU

Márton-napi borvacsora és újborkóstoló a Varsányi Pincészetnél

2022.11.22.
Mikuska Péter

Egy hamisítatlan Márton-napi vacsorára került sor az Egri Bikavér Lovagrend szervezésében, amelyen részt vettek párjaikkal az Egri Borbarát Hölgyek és Borbarátok. A verpeléti Varsányi Pincészetbe érkezőket Darvas Roland borlovag – Egri Forst Ház – libából készült ételkölteményei fogadták, és Varsányi Lajos borlovag és családja a hagyományoknak megfelelően újborral kínálták a vendégeket.

A Márton-napi lakoma elfogyasztása biztosítja, hogy az új évben is bőség legyen. A finomságok és az ízletes borok mellett az esemény helyszínéül szolgáló pincészet is bemutatásra került. Az est folyamán Tarsoly József borlovag, egri hegybíró adott ismertetést a 2022-es év terméséről, a várható borok minőségéről.

Flaskay István borlovag közreműködésével Szabó Hunor, a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetségkutató Gimnázium történelemtanára osztotta meg gondolatait a Márton-napról és az ottani helyi szokásokról. Farkas László, az Egri Borvidék Hegyközségi Tanács elnöke a Gárdonyi 100 Összefogás Egri Csillag és Egri Bikavér Superior borok jelentőségéről és az Egri Borszalon rendezvényéről tájékoztatta a jelenlévőket.

A Márton-napi esemény megtekinthető:

TV Eger Híradás 

TV Eger Mi történetünk 

További cikkek

Ezek az Egri Vár Borai idén

2023.03.30.
Győrfi Alexandra

Az Egri Vár Bora 2023 cím elnyerésére hirdetett borkiválasztást a Dobó István Vármúzeum. A versenyre három kategóriában pályázhattak a borászok: egri bikavér, egri rozé és egri csillag.

A versenyre nevezett boroknak az egri védett eredetű…

TOVÁBB

A Dobó István Mezőgazdasági Termelőszövetkezet szépasszony-völgyi borozója az 1960-as évek elején

2023.03.23.

A Dobó István Mezőgazdasági Termelőszövetkezet szépasszony-völgyi borozója az 1960-as évek elején. A Dobó téesz volt a korszakban a borvidék egyik legnagyobb szőlőtermelője. A termés nagy részét az állami gazdaságnak (későbbi borkombinát/Egervin) adták át feldolgozásra,…

TOVÁBB

Több mint ötszáz nevezés közül értek el aranyérmet az egri borok

2023.03.22.
Győrfi Alexandra

Huszadik alkalommal rendezték meg az Országos Syngenta Borversenyt, melyre több mint ötszáz bort neveztek a hazai borászatok. A megmérettetésen az Ostoros Családi Pincészet három, a Szuromi Családi Birtok kettő, míg az Egri Korona Borház…

TOVÁBB