MENU

Két egri borászat is ott van a Pécsi Borozó Top5 listáján

2021.12.09.
Tóth Adrienn

A Pécsi Borozó szerkesztősége immár öt éve keresi olvasói kedvenc borászatait, szálláshelyeit, éttermeit. A magazin külön listát közöl a Pannon borrégióban működő, helyi vállalkozásokról, emellett azonban országos listát is publikál. Az idei országos Top5 borászat listáján két díjazottal az Egri borvidék szerepelt a legjobban, mellettük a Top5 Szálláshely Magyarországon kategóriában is van régiós szereplő.

„A Pécsen megrendezett Adventi Borszalon keretein belül adta át szerkesztőségünk az idei közönségszavazásunk eredményét. 2021-ben már ötödik alkalommal kerestük, melyek lehetnek olvasóink kedvenc éttermei, szálláshelyei, pincészetei. Ebben az évben 670 szavazat érkezett, a kedvenceket a Pannon borrégióban és Magyarországon is megválasztottuk”

– olvasható a Pécsi Borozó főszerkesztőjének, Győrffy Zoltánnak az összefoglalója a díjazottakat bemutató cikkében.

A Top5 Szálláshely Magyarországon listára az Egri borvidéken található noszvaji Nomád Hotel & Glamping került fel a szegedi Art Hotel, a köveskáli Káli Art Inn, a somlói Kreinbacher Birtok és a szegedi Science Hotel mellett.

A Top5 Pincészet Magyarország listáján azonban két egri borászatot is kiemelnek. Ezzel Eger szerepelt legjobban az országos listán a borvidékek közül, amelyre még egy tokaji, egy bükki és egy badacsonyi borászat került fel.

A két egri díjazott: a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, valamint a St. Andrea Szőlőbirtok. Mellettük a tokaji Gizella Pince, a bükki Hajdu Roland és a badacsonyi Váli Pincészet kapott elismerést.

A további díjazottakról ITT olvashatók információk.

Fotó: Kiss ‘Gadget’ Zoltán

További cikkek

Aranysor az egri boroknak Ázsiából

2023.09.22.
Tóth Adrienn

Kizárólag aranyérmeket nyertek az egri borok az Asia Wine Trophy, azaz az Ázsiai Bortrófea idei világversenyén. A megmérettetésről a Petrény Winery három csillogó érmet hozott haza érlelt vörösboraival, a Soltész Borbirtok pedig egy hordós…

TOVÁBB

Egerben is szüretelnek a borászok

2023.09.15.
Tóth Adrienn

Hűvös klímájú borvidékként nem Egerben startol először a szüreti időszak az országban. A korai érésű fajtákkal, elsősorban könnyed fehérborok, rozék, valamint pezsgők és pét-natok alapanyagainak szedésével szeptember közepén azonban megkezdődött az idei szezon. A…

TOVÁBB

Szüreti program a Szépasszony-völgyben

2023.09.08.
Győrfi Alexandra

Elérkeztünk a borászok életében az egyik legizgalmasabb időszakhoz, a szürethez. A szüreti hangulatot átadva a szépasszony-völgyi borászok kiváló borokkal, különleges gasztronómiai kínálattal, számos programmal és izgalmas szüreti játékokkal várják szeptember 16-17. között az Egerbe…

TOVÁBB