MENU

Két egri borászat is ott van a Pécsi Borozó Top5 listáján

2021.12.09.
Tóth Adrienn

A Pécsi Borozó szerkesztősége immár öt éve keresi olvasói kedvenc borászatait, szálláshelyeit, éttermeit. A magazin külön listát közöl a Pannon borrégióban működő, helyi vállalkozásokról, emellett azonban országos listát is publikál. Az idei országos Top5 borászat listáján két díjazottal az Egri borvidék szerepelt a legjobban, mellettük a Top5 Szálláshely Magyarországon kategóriában is van régiós szereplő.

„A Pécsen megrendezett Adventi Borszalon keretein belül adta át szerkesztőségünk az idei közönségszavazásunk eredményét. 2021-ben már ötödik alkalommal kerestük, melyek lehetnek olvasóink kedvenc éttermei, szálláshelyei, pincészetei. Ebben az évben 670 szavazat érkezett, a kedvenceket a Pannon borrégióban és Magyarországon is megválasztottuk”

– olvasható a Pécsi Borozó főszerkesztőjének, Győrffy Zoltánnak az összefoglalója a díjazottakat bemutató cikkében.

A Top5 Szálláshely Magyarországon listára az Egri borvidéken található noszvaji Nomád Hotel & Glamping került fel a szegedi Art Hotel, a köveskáli Káli Art Inn, a somlói Kreinbacher Birtok és a szegedi Science Hotel mellett.

A Top5 Pincészet Magyarország listáján azonban két egri borászatot is kiemelnek. Ezzel Eger szerepelt legjobban az országos listán a borvidékek közül, amelyre még egy tokaji, egy bükki és egy badacsonyi borászat került fel.

A két egri díjazott: a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, valamint a St. Andrea Szőlőbirtok. Mellettük a tokaji Gizella Pince, a bükki Hajdu Roland és a badacsonyi Váli Pincészet kapott elismerést.

A további díjazottakról ITT olvashatók információk.

Fotó: Kiss ‘Gadget’ Zoltán

További cikkek

Jó látni, hogy a völgybe visszatér az élet

2022.12.02.
Szabó Edit

Román Péter Egerben nőtt fel, és nem is igazán érzi máshol jól magát. A szőlész-borász szakot a gyöngyösi főiskolán végezte, de a saját borászatig még hosszú volt az út. A Gergely Bástya Pincészet 2015-ben…

TOVÁBB

A legjobb hordós érlelésű házasítások egriek a Vince Díj szerint

2022.12.01.
Tóth Adrienn

Összesen nyolc alkalommal kaptak egri fajtaborok és házasítások elismerést az idei Vince Díj átadón. Négy kategóriában is egri borászat lett a győztes (háromban a St. Andrea Szőlőbirtok és egyben a Kovács Nimród Borászat), míg…

TOVÁBB

Ausztriából hoztak haza érmeket egri borok

2022.11.25.
Tóth Adrienn

Az egri Petrény Winery három bora is érmet hozott haza az AWC Vienna nemzetközi borversenyéről. A megmérettetésre 43 országból 1588 pincészet összesen több mint 11 000 borral nevezett. Az egri díjak mellett a Balatonra,…

TOVÁBB