MENU

Két egri borászat is ott van a Pécsi Borozó Top5 listáján

2021.12.09.
Tóth Adrienn

A Pécsi Borozó szerkesztősége immár öt éve keresi olvasói kedvenc borászatait, szálláshelyeit, éttermeit. A magazin külön listát közöl a Pannon borrégióban működő, helyi vállalkozásokról, emellett azonban országos listát is publikál. Az idei országos Top5 borászat listáján két díjazottal az Egri borvidék szerepelt a legjobban, mellettük a Top5 Szálláshely Magyarországon kategóriában is van régiós szereplő.

„A Pécsen megrendezett Adventi Borszalon keretein belül adta át szerkesztőségünk az idei közönségszavazásunk eredményét. 2021-ben már ötödik alkalommal kerestük, melyek lehetnek olvasóink kedvenc éttermei, szálláshelyei, pincészetei. Ebben az évben 670 szavazat érkezett, a kedvenceket a Pannon borrégióban és Magyarországon is megválasztottuk”

– olvasható a Pécsi Borozó főszerkesztőjének, Győrffy Zoltánnak az összefoglalója a díjazottakat bemutató cikkében.

A Top5 Szálláshely Magyarországon listára az Egri borvidéken található noszvaji Nomád Hotel & Glamping került fel a szegedi Art Hotel, a köveskáli Káli Art Inn, a somlói Kreinbacher Birtok és a szegedi Science Hotel mellett.

A Top5 Pincészet Magyarország listáján azonban két egri borászatot is kiemelnek. Ezzel Eger szerepelt legjobban az országos listán a borvidékek közül, amelyre még egy tokaji, egy bükki és egy badacsonyi borászat került fel.

A két egri díjazott: a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, valamint a St. Andrea Szőlőbirtok. Mellettük a tokaji Gizella Pince, a bükki Hajdu Roland és a badacsonyi Váli Pincészet kapott elismerést.

A további díjazottakról ITT olvashatók információk.

Fotó: Kiss ‘Gadget’ Zoltán

További cikkek

Egyből nagyobb lesz a szerelem a bor iránt

2022.08.05.
Kriston Orsi

„Egyből nagyobb lesz a szerelem a bor iránt”
Szépasszony-völgyi vendégvárók

A köztudatban a Szépasszony-völgy egyet jelent az egri borral, és bár vannak, akik ezzel a kijelentéssel vitatkoznának, az utóbbi években az egri borászok mintha visszataláltak…

TOVÁBB

Egri érem is született az első olaszrizling-világversenyen

2022.07.27.
Tóth Adrienn

Első alkalommal került megrendezésre a GROW du Monde elnevezésű, olaszrizlingekre szakosodott nemzetközi borverseny, amelyen egri bor is szerepelt a díjazottak között. Az első GROW du Monde tapasztalatai még csak összegződnek, de máris szerveződik a…

TOVÁBB

Sokrétű, sokarcú borok születnek itt

2022.07.26.
Szabó Edit

Hagymási József az Egri borvidék egyik legismertebb alakja. A családi hagyományokat folytatva lett borász, dolgozott a Borkombinátnál, a Kutatóintézetben, majd 1999-ben lerakta saját családi birtoka alapjait. Jelenleg 17 hektáron gazdálkodik, és borai többségét a…

TOVÁBB