MENU

Két egri borászat is ott van a Pécsi Borozó Top5 listáján

2021.12.09.
Tóth Adrienn

A Pécsi Borozó szerkesztősége immár öt éve keresi olvasói kedvenc borászatait, szálláshelyeit, éttermeit. A magazin külön listát közöl a Pannon borrégióban működő, helyi vállalkozásokról, emellett azonban országos listát is publikál. Az idei országos Top5 borászat listáján két díjazottal az Egri borvidék szerepelt a legjobban, mellettük a Top5 Szálláshely Magyarországon kategóriában is van régiós szereplő.

„A Pécsen megrendezett Adventi Borszalon keretein belül adta át szerkesztőségünk az idei közönségszavazásunk eredményét. 2021-ben már ötödik alkalommal kerestük, melyek lehetnek olvasóink kedvenc éttermei, szálláshelyei, pincészetei. Ebben az évben 670 szavazat érkezett, a kedvenceket a Pannon borrégióban és Magyarországon is megválasztottuk”

– olvasható a Pécsi Borozó főszerkesztőjének, Győrffy Zoltánnak az összefoglalója a díjazottakat bemutató cikkében.

A Top5 Szálláshely Magyarországon listára az Egri borvidéken található noszvaji Nomád Hotel & Glamping került fel a szegedi Art Hotel, a köveskáli Káli Art Inn, a somlói Kreinbacher Birtok és a szegedi Science Hotel mellett.

A Top5 Pincészet Magyarország listáján azonban két egri borászatot is kiemelnek. Ezzel Eger szerepelt legjobban az országos listán a borvidékek közül, amelyre még egy tokaji, egy bükki és egy badacsonyi borászat került fel.

A két egri díjazott: a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, valamint a St. Andrea Szőlőbirtok. Mellettük a tokaji Gizella Pince, a bükki Hajdu Roland és a badacsonyi Váli Pincészet kapott elismerést.

A további díjazottakról ITT olvashatók információk.

Fotó: Kiss ‘Gadget’ Zoltán

További cikkek

Ezek az Egri Vár Borai idén

2023.03.30.
Győrfi Alexandra

Az Egri Vár Bora 2023 cím elnyerésére hirdetett borkiválasztást a Dobó István Vármúzeum. A versenyre három kategóriában pályázhattak a borászok: egri bikavér, egri rozé és egri csillag.

A versenyre nevezett boroknak az egri védett eredetű…

TOVÁBB

A Dobó István Mezőgazdasági Termelőszövetkezet szépasszony-völgyi borozója az 1960-as évek elején

2023.03.23.

A Dobó István Mezőgazdasági Termelőszövetkezet szépasszony-völgyi borozója az 1960-as évek elején. A Dobó téesz volt a korszakban a borvidék egyik legnagyobb szőlőtermelője. A termés nagy részét az állami gazdaságnak (későbbi borkombinát/Egervin) adták át feldolgozásra,…

TOVÁBB

Több mint ötszáz nevezés közül értek el aranyérmet az egri borok

2023.03.22.
Győrfi Alexandra

Huszadik alkalommal rendezték meg az Országos Syngenta Borversenyt, melyre több mint ötszáz bort neveztek a hazai borászatok. A megmérettetésen az Ostoros Családi Pincészet három, a Szuromi Családi Birtok kettő, míg az Egri Korona Borház…

TOVÁBB