MENU

Idén is vár az Egri Csillag Weekend

2023.04.14.
Győrfi Alexandra

Április 28. és május 1. között rendezik meg ismét az Egri Csillag Weekendet, mely a tavasz borát, az egri csillagot helyezi előtérbe. Tudj meg többet a rendezvény idei felhozataláról és kínálatáról a rendezvény főszervezőjével, Berényi Tamással készített interjúnkból!

Már harmadik éve vagy a főszervezője az Egri Csillag Weekendnek, mik számodra a legfontosabb értékei ennek a rendezvénynek? 

Nagy öröm számomra, hogy mi szervezhetjük ezt az eseményt, hiszen a város életében ez egy meghatározó program. Ezzel indítjuk a rendezvényszezont Egerben, ilyenkor megtelik a város turistákkal, és a tavasz beköszöntével az egriek is végre kiszabadulhatnak, így együtt tölthetünk több napot a városunk főterén. 

Különösképp fontos, hogy Eger mozgatórugóinak, vagyis a borászatoknak biztosítunk teret a boraik – leginkább a legújabb egri csillag – bemutatására. Itt találkozhatnak a borászok és a borfogyasztók, beszélhetnek, kóstolhatnak, mindezt jó hangulatban, zenei programokkal kísérve.

Ilyenkor a Dobó tér átalakul egy igazi vásári forgataggá, amilyen anno is volt a város szívében. Zsivaj, jókedv, árusok, portékák, s mindeközben borászok mérik a borukat. A városunkba látogatók ilyenkor belekóstolhatnak abba, amit büszkén mutatunk meg nekik, hogy milyen az egri hangulat, ételek, italok, mindezt egyedi barokk környezetben.

Milyen borkínálatra számíthatnak a vendégek?

A borászatok célja, hogy bemutassák a legfrissebb egri csillagokat. Minden kiállító ezzel készül leginkább, de mellette más fehér-, rozé- és vörösborokkal is várják a vendégeket. Három kategóriáról beszélhetünk az egri csillag esetében: a classicus, a superior és a grand superior borokról. Aki szeretne elmélyülni az egri csillagok varázsában, most megteheti, és személyesen a borászoktól tudhatja meg azt, amire kíváncsi.

Szerinted miért illik az egri csillag bortípus a tavaszhoz?

Mindenki ismeri a tavasz érzését, amikor levehetjük a nagykabátot, kimozdulhatunk a természetbe, arcunkat megsüti az első napsugár, szabadnak érezzük magunkat. Ezt a frissességérzést adja vissza az egri csillag.

Ilyenkor – amikor végre megérkezik a jó idő, a nap sugarai felébresztik a természetet és vele együtt bennünket is – szívesen kortyolunk bele ebbe a zamatos, üde bortípusba, amit a tavasz hoz el nekünk.

Ha egy fesztiválon a borok fontos szerepet töltenek be, ott jelentősége van az ételeknek is. Mit lehet tudni az idei gasztrofelhozatalról?

Idén is érkeznek foodtruckok, és mellette az édesszájúaknak is kedvezünk. Újra Egerbe érkeznek Mancsóék, akik az igazi vidéki ízeket hozzák el nekünk egy modern hentesüzlet formájában, hamburgerrel, húsos szendvicsekkel és más finomságokkal. Aki egy kis édességre vágyik, annak ajánljuk a hazai kürtöskalácsot vagy a ma trendi churrost. Ha bor, akkor sajt, így természetesen jelen lesz egy kézműves sajtmanufaktúra is az eseményen.

Kik lesznek idén a legérdekesebb fellépők?

Péntektől vasárnap estig készülünk színpadi programokkal, főként akusztikus vonalon. Arra törekedtünk, hogy a színpadi produkció ne zavarja a téren borozó közönséget, hanem plusz hangulatot adjon. A legdallamosabb mai slágerek és korábbi örökzöldek is elhangzanak, hiszen több fellépő coverzenekarként lép az Egri Csillag Weekend színpadára.

Velünk lesz az Andörkaver, a The Feelgood, a Monacoustic és a Strong Threesome Band, a Báder Elemér + Molnár Dániel duó és Báder Elemér triója is egy kis jazzhangulattal. Az élő zene után Hütter gondoskodik a legnagyobb slágerekről.

Az eseménnyel kapcsolatos további információk elérhetők a Facebook-eseményben és a honlapunkon.

A rendezvény támogatója:

További cikkek

Gasztrokörút Egerben | Fókuszban az Egri Csillag

2024.05.23.
Egerben sétálva pazar éttermeket, cukrászdákat, kávézókat és borászatokat találhatsz, kóstolj bele Eger ízeibe, válogass kedvedre és indulj Gasztrokörútra Egerben!
 
Idén az Egri Csillagra, az Egri Bikavér fehér párjára helyezzük a fókuszt. A gyümölcsös, üde Classicus Egri Csillag, illetve a Superior és Grand Superior Egri Csillag – melyben diszkrét fahordós érlelés adta fűszeres tónusok mellett ásványosság is megjelenhet – az egriek egyik kedvence és úgy látjuk, hogy a világ más pontjain is egyre népesebb a rajongótábora. Szeretnénk, ha ezen a boron keresztül fedeznéd fel Eger gasztronómiáját! 

JÁTÉKSZABÁLY

Fedezd fel Eger ínycsiklandozó borait, ételeit és zsebeld be a garantált ajándékot!

Látogass el a Gasztrokörút minél több részvevőjéhez, kóstold meg a legfinomabb ételeket és italokat! Szeretnénk, hogy ez a gasztronómiai kaland örök emlékké válhasson, így legalább 3 hely felkereséséért egy garantált egri ajándékkal lepünk meg!

A játék egyszerű és nagyon-nagyon finom:

  1. Látogass meg egy tetszőleges vendéglátóhelyet a Gasztrokörút résztvevői közül 2024. május 1. és október 31. között
  2. Kóstold meg a ház ajánlatát, vagy bármi mást, amit megkívánsz
  3. Fizetés után keresd meg a vendéglátóhelyen kihelyezett Gasztrokörút asztali reklámot, olvasd be a rajta található QR kódot és írd be a neved, ezzel jelezve nekünk, hogy itt jártál
  4. Miután legalább 3 résztvevő helyen elvégezted ezeket a lépéseket, gyere be a Tourinform irodába és vedd át a garantált ajándékodat

Tourinform és Eger Városi Jegyiroda:

  • 3300 Eger, Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 9.
  • +36 36 517 715 | eger@tourinform.hu
  • Nyitva: Hétfő-Péntek 9:00-17:00, Szombat 9:00-13:00

Az ajándék a készlettől függően változhat.
Az akció a készlet erejéig, de legkésőbb 2024. október 31-ig tart.

TOVÁBB

6 Borász | 6 Egri Csillag | 6 Fogás a Pont. Gasztroműhelyben

2024.05.14.

EGRI CSILLAG A GASZTRONÓMIÁBAN

A Gasztrokörút fókuszban az Egri Csillag bor gasztronómiai rendezvény sorozatunk következő 6 csillagos állomásának, Eger egyik legújabb étterme ad otthon, a PONT.Gasztroműhely.
A Small Plate étteremben a nagy társasági események és a borkóstolás is új élmény lehet, hisz különösen nagy hangsúlyt fektetnek a borokkal párosítható ízélményekbe, ezzel is teret adva a szabadon formálható étkezésnek.

FELLÉPŐ BORÁSZOK, BORAIK ÉS MELLÉ A FOGÁSOK

🥂 LAMPORT JÓZSEF

Előétel | Thummerer Egri Csillag 2023
Füstölt pisztráng, spárga, uborkahab

🥂 IFJ. LŐRINCZ GYÖRGY

Leves | St. Andrea Boldogságos Egri Csillag Grand Superior 2022
Gyöngytyúk consommé

🥂 BUKOLYI MARCELL

Főétel | Bukolyi Marcell KÖVES Egri Csillag Grand Superior 2022
Lazacpisztráng, tökfőzelék

🥂 HORVÁTH ÁDÁM

Főétel | Rege Egri Csillag Superior 2021
Borjú gerinc, zeller gratin, zöld kardamomos jus

🥂 GÁL TIBOR

Desszert Átvezető | Gál Tibor Egri Csillag 2023
Rizs, málna, kápia paprika

🥂 DOBOS ATTILA

Desszert | EGERSOUL Astrum Egri Csillag Superior 2023
Pekándiós aranygaluska

PONT.SÉFEK
Tréba Soma & Galuska Áron

BELÉPŐJEGY ÁRA
14.000 Ft + 390 Ft kezelési költség / fő

JEGYVÁSÁRLÁS AZ ORSZÁGOS BORTÚRA APPON

Az ár tartalmazza a borokat, mellé a fogásokat, ásványvizet. Emellett az est biztosan tartalmaz egy gourmet meglepetést is.
A bor-étel párosításhoz minden vendég kap egy gastro guide-ot, amely amellett, hogy kiváló sorvezető, jegyzetelni is lehet rá, valamint az est végén szavazni tudtok a kedvenc bor-étel párra.

Jegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, a részvételi szándék előrefizetéssel történik.

A Bortúra App ingyenesen letölthető mobiltelefonra az AppStore és a Google Play áruházból az alábbi linken keresztül: https://app.orszagosbortura.hu/
Az alkalmazáson belüli regisztrációt követően teljesen biztonságosan, a SimplePay rendszerén keresztül pár kattintással lebonyolítható a jegyvásárlás.

A borászatok a felelős alkoholfogyasztást hirdetik.
Változás jogát fenntartjuk.

Várunk Benneteket szeretettel a PONT. csapatával,
Egri Borvidék

TOVÁBB

Jó csillagzat alatt született újjá az Egri Csillag Weekend

2024.05.02.
A Szépasszony-völgyben az Egri Csillag Weekend első napján – május 1. – kegyes volt hozzánk az időjárás és rengeteg érdeklődővel és bor szeretővel találkozhattunk. Turisták és Egriek egyaránt váltottak jegyet az Egri Csillag Menetleveles Csillag Terasz körútra, ahol borokat és hozzá illő ételeket kóstolhattak.
A gyerekek nagyon aktívan vettek részt a csillaggyűjtő menetlevél, a kreatív műhely és az ügyességi játékokon. Az éttermekben és az Egri Csillag Borteraszokon sem volt megállás egész nap, hisz folyamatosan érkeztek a vendégek.
 
A továbbiakban – május 2. – az Egri Csillag Gasztronómia áll majd a főszerepben a Macok Bisztróban, ahol már hetek óta teltházas a borvacsora estünk. Aki ide nem jutott be, az figyelje oldalainkat, mert hamarosan nyitjuk a következő éttermet, ahol újabb 6 egri borász Egri Csillagjait lehet kóstolni.
Május 3 – 4. között pedig a Dobó téren koccintunk mindenkivel Egri Csillaggal!
TOVÁBB