MENU

Egri Bikavér Borgasztronómiai Napok

2022-10-18
Egri borvidék

Az Egri borvidék legfontosabb bora az egri bikavér. 2022-ben pedig új időszámítás veszi kezdetét azzal, hogy megújítjuk a borvidék kiemelt borának nevét viselő rendezvényt. Az Egri Bikavér Ünnepi Napok programsorozatot október 18-29. között rendezzük meg. A hat önálló esemény több egri helyszínen mutatja meg a bortípus egyedi karakterét és magas minőségét az éttermi élményektől a gálavacsorán át a sétálókóstolókig.

Az egri bikavér az ételekkel egyik legsokoldalúbban párosítható vörösbor hazánkban. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy minden esetben az eleganciát és tartást biztosító kékfrankosalapra épül, másrészt a háromszintű eredetvédelmi rendszernek, a classicus, a superior és a grand superior bikavérek adta változatosságnak. Így ha ételek mellé keresünk hozzájuk illő vörösborpárt, szinte biztos találunk majd egy megfelelő egri bikavért. 

Az október 18-29. között megrendezésre kerülő Egri Bikavér Borgasztronómiai Napok keretében a régió séfjei egymással versengve tudásuk legjavát adják, hogy Eger legfinomabb ételeit varázsolják a tányérunkra a bikavérünk mellé. 

Fedezd fel az Egri borvidék sokszínű gasztropalettáját, és kóstold meg, hogy az egyes éttermek melyik ikonikus vagy épp erre az időszakra kitalált speciális fogást kínálják az egri bikavér mellé! 

Időszak: 2022. október 18-29.

A programban részt vevő éttermek listáját és ajánlatait IDE kattintva találod meg.

Esemény linkje

További események