MENU

Egri a legjobb rozé a Debreceni Bormustrán

2022.12.09.
Tóth Adrienn

A Debreceni Borozó immár tizenegy éve rendezi meg Magyarország legnagyobb vidéki borbemutatóját, a Debreceni Bormustrát, ahol idén is díjazták a magazinban legjobban szereplő borok készítőit. A Legjobb Rozénak járó elismerést a Varsányi Pincészet érdemelte ki.

Az eseményre a Debreceni Borozó magazin éves tesztjein legjobban szereplő TOP20 borászat kap meghívást, valamint az előző három év Debrecen Város bora nyertesei. Ezen túl ebben az évben vendégeik voltak a XIV. Országos Bio Borverseny aranyérmes borászatai is.

A Debreceni Bormustrán idén is oklevelet vehettek át a Debreceni Borozó magazin tesztjein legjobb szereplő borok készítői. A öt díj közül a Legjobb Rozénak járó elismerés pedig az Egri borvidéken, a Varsányi Pincészetnél talált gazdára.

A borászat 2021-es évjáratú, cabernet sauvignon-ból, merlot-ból és kékfrankosból készített Grand Selection Rosé Cuvée bora kapta a legmagasabb értékelést, 89 pontot a bormagazin rozétesztjén. Az egri csúcsbor mellett a többi díjazott közül kettő a Tokaji borvidékről, egy-egy pedig a Balatonról és Szekszárdról érkezett.

Az idei Debreceni Bormustrára 50 borászat vitte el legszebb borait. A színvonalas társasági eseményre a Kölcsey Központ Nagytermében került sor, ahol a remek borok kóstolását kényelmesen össze lehetett kötni egy kötetlen beszélgetéssel a borászatok képviselővel.

További cikkek

Ismét egri borász az Év Bortermelője díjra jelöltek között

2023.11.22.
Tóth Adrienn

Újra van egri jelölt az Év Bortermelője díj döntősei között: Lamport József, a Thummerer Pincészet főborásza a múlt évhez hasonlóan idén is ott van a listán. A döntőbe öt szakember jutott, az Egri mellett…

TOVÁBB

Az Eger-Mátravidéki Borgazdasági Kombinát által a ’60-as évek végén vásárolt mezőgazdasági helikopter

2023.11.15.

A helikoptert a fényképen éppen permetszerrel és vízzel töltik fel, valahol a Nagy-Eged hegy legalsó szoknyáján, az Eger–Noszvaj autóút alatti részen. A kép hűen tükrözi a kor technikába vetett hitét és az ebből fakadó,…

TOVÁBB

Márton-nap az Egri borvidéken

2023.11.10.
Tóth Adrienn

Tradicionálisan a november 11-re eső Márton-nap a mezőgazdasági munkák végét és épp a karácsony előtti böjti időszakot megelőző napokat jelentette, így elődeink szívesen időzítettek erre a napra lakomákat, ünnepségeket. A liba mint étkezési alapanyag…

TOVÁBB