MENU

Egri a legjobb rozé a Debreceni Bormustrán

2022.12.09.
Tóth Adrienn

A Debreceni Borozó immár tizenegy éve rendezi meg Magyarország legnagyobb vidéki borbemutatóját, a Debreceni Bormustrát, ahol idén is díjazták a magazinban legjobban szereplő borok készítőit. A Legjobb Rozénak járó elismerést a Varsányi Pincészet érdemelte ki.

Az eseményre a Debreceni Borozó magazin éves tesztjein legjobban szereplő TOP20 borászat kap meghívást, valamint az előző három év Debrecen Város bora nyertesei. Ezen túl ebben az évben vendégeik voltak a XIV. Országos Bio Borverseny aranyérmes borászatai is.

A Debreceni Bormustrán idén is oklevelet vehettek át a Debreceni Borozó magazin tesztjein legjobb szereplő borok készítői. A öt díj közül a Legjobb Rozénak járó elismerés pedig az Egri borvidéken, a Varsányi Pincészetnél talált gazdára.

A borászat 2021-es évjáratú, cabernet sauvignon-ból, merlot-ból és kékfrankosból készített Grand Selection Rosé Cuvée bora kapta a legmagasabb értékelést, 89 pontot a bormagazin rozétesztjén. Az egri csúcsbor mellett a többi díjazott közül kettő a Tokaji borvidékről, egy-egy pedig a Balatonról és Szekszárdról érkezett.

Az idei Debreceni Bormustrára 50 borászat vitte el legszebb borait. A színvonalas társasági eseményre a Kölcsey Központ Nagytermében került sor, ahol a remek borok kóstolását kényelmesen össze lehetett kötni egy kötetlen beszélgetéssel a borászatok képviselővel.

További cikkek

Oktatunk, kutatunk, termelünk

2023.01.27.
Szabó Edit

Hegyi Ádám 2016-ban csatlakozott az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Kutatási és Fejlesztési Központjához, és azóta birtokigazgatóként felügyeli az egyetemhez tartozó borászat munkáját. A képzésről, a kutatásokról, a borokról és a jövőbeli célokról kérdeztük…

Fizikusként kapott…

TOVÁBB

Az új egri borverseny a friss évjáratú borokat értékelte

2023.01.24.
Tóth Adrienn

Első alkalommal került megrendezésre az Egri Csillag Egri Borvidéki Újborverseny január 23-án. A megmérettetés lehetőséget nyújtott a reduktív eljárással készített, friss, 2022-es évjáratból származó borok értékelésére.

A borvidék szereplői azért tartották fontosnak a verseny elindítását,…

TOVÁBB

Idén ismét megrendezik az Egri Borok Bálját

2023.01.19.
Tóth Adrienn

Két év kényszerű szünetet követően 2023 január végén újra megrendezik az Egri Borok Bálját az Egri Borbarát Hölgyek. Az esemény programjáról, a báli menüről és a kóstolható borokról is kérdeztük Vasné Ignácz Katalint, a…

TOVÁBB