MENU

Egri a legjobb rozé a Debreceni Bormustrán

2022.12.09.
Tóth Adrienn

A Debreceni Borozó immár tizenegy éve rendezi meg Magyarország legnagyobb vidéki borbemutatóját, a Debreceni Bormustrát, ahol idén is díjazták a magazinban legjobban szereplő borok készítőit. A Legjobb Rozénak járó elismerést a Varsányi Pincészet érdemelte ki.

Az eseményre a Debreceni Borozó magazin éves tesztjein legjobban szereplő TOP20 borászat kap meghívást, valamint az előző három év Debrecen Város bora nyertesei. Ezen túl ebben az évben vendégeik voltak a XIV. Országos Bio Borverseny aranyérmes borászatai is.

A Debreceni Bormustrán idén is oklevelet vehettek át a Debreceni Borozó magazin tesztjein legjobb szereplő borok készítői. A öt díj közül a Legjobb Rozénak járó elismerés pedig az Egri borvidéken, a Varsányi Pincészetnél talált gazdára.

A borászat 2021-es évjáratú, cabernet sauvignon-ból, merlot-ból és kékfrankosból készített Grand Selection Rosé Cuvée bora kapta a legmagasabb értékelést, 89 pontot a bormagazin rozétesztjén. Az egri csúcsbor mellett a többi díjazott közül kettő a Tokaji borvidékről, egy-egy pedig a Balatonról és Szekszárdról érkezett.

Az idei Debreceni Bormustrára 50 borászat vitte el legszebb borait. A színvonalas társasági eseményre a Kölcsey Központ Nagytermében került sor, ahol a remek borok kóstolását kényelmesen össze lehetett kötni egy kötetlen beszélgetéssel a borászatok képviselővel.

További cikkek

Egri rozé nyert aranyérmet Párizsban

2023.05.26.
Győrfi Alexandra

Aranyéremmel büszkélkedhet a Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok a világ egyik legjelentősebb és legbefolyásosabb borversenyéről, a Le Mondial du Roséról. Az elismerést a 2022-es évjáratú Thummerer Egri Cabernet Dorsa Rosé boruk hozta el a pincészet…

TOVÁBB

Egri borok a Borkalauzban

2023.05.25.
Győrfi Alexandra

Több mint egy évtized után jelent meg ismét a borszakma egyik kiemelkedő iránytűje, a Borkalauz. A magyar kiadást idén áprilisban követte az angol nyelvű párja is. A könyv szerzőjét, Mészáros Gabriellát kerestük fel, árulja…

TOVÁBB

Megújul a borászoknak szóló konferencia Egerben

2023.05.24.

Eger Wine Meetup néven újul meg a húszéves múlttal rendelkező szőlészeti és borászati konferencia Egerben. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem szakmai programja két napon át tart június 16-17-én, és felöleli a fenntarthatóság, a birtoképítés,…

TOVÁBB