MENU

Eger csillagai közé választották az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsát

2023.01.16.
Tóth Adrienn

Ünnepélyes keretek között adták át január 10-én az Eger Csillagai díjakat. A szervezetek kategóriában az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa kapta a legtöbb voksot a közönségszavazáson, amelyen az Egri Lokálpatrióta Egylet adta a helyiek kezébe a döntést.

A több mint harmincéves múltra visszatekintő Egri Lokálpatrióta Egylet tizenhatodik alkalommal adta át az általa alapított Eger Csillagai díjat. A szervezet nyilatkozata szerint:

„Az Egylet számára nagyon fontos, hogy az egri polgárok a voksolással elismerhessék a városunkban tevékenykedő, kiemelkedő teljesítményt nyújtó szervezetek és személyek egrieket gazdagító munkásságát.”

Ennek érdekében a szervezet választmánya 2022. december 11-én mutatta be öt kategóriában 3-3 jelöltjét, akikre a bemutatkozó kisfilmek után az egrilokalpatriotak.hu honlapon lehetett szavazni egy kb. kéthetes időszakban, egy IP-címről maximum egy alkalommal.

Az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa az Ezüstidő Szabadidős Egyesület és a Felnémetért Lokálpatrióta Egyesület mellett a szervezetek kategóriában került a jelöltek listájára.

Kiemelkedő évindítást jelentett, amikor a díjátadón a szervezet arról értesült, hogy kategóriájában a legtöbb szavazatot kapta az egriektől, és így megnyerte a díjat. Farkas László, az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke a díj kapcsán elmondta:

„Már az is óriási elismerés, hogy jelöltté választottak minket. Pozitív visszajelzésnek tartjuk, amelyben az elmúlt időszak munkáját elemezve biztosan jelentősége volt a marketingaktivitásoknak, a rendezvényeink színvonalának, a szakmai munkánknak.

Ezek után az eredményhirdetés minden képzeletünket felülmúlta. A díj azt mutatja, hogy az egrieknek fontos az egri bor, és azt is, hogy az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa jó úton jár a lehetőségek közötti választásban.

Fontosnak tartom kiemelni azt az összefogást, amely most a borvidék érdekében megmutatkozott. Ez egy olyan fontos momentum, amire a jövőben lehet és kell is építeni, továbbá segíthet nagyobb kihívások leküzdésében is. Köszönjük mindenkinek a munkáját, a pozitív hozzáállását, a támogatását!”

Gratulálunk a további díjazottaknak, így a gazdasági társaságok kategóriában a Pásztor-Hús Kft.-nek, az intézmények kategóriában az Országos Mentőszolgálat – Mentőállomás Egernek, a magánszemélyek kategóriában Dr. Buda Péter atyának, a fiatalok kategóriában pedig Eperjesi Zsófia zenésznek!

További cikkek

Oktatunk, kutatunk, termelünk

2023.01.27.
Szabó Edit

Hegyi Ádám 2016-ban csatlakozott az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Kutatási és Fejlesztési Központjához, és azóta birtokigazgatóként felügyeli az egyetemhez tartozó borászat munkáját. A képzésről, a kutatásokról, a borokról és a jövőbeli célokról kérdeztük…

Fizikusként kapott…

TOVÁBB

Az új egri borverseny a friss évjáratú borokat értékelte

2023.01.24.
Tóth Adrienn

Első alkalommal került megrendezésre az Egri Csillag Egri Borvidéki Újborverseny január 23-án. A megmérettetés lehetőséget nyújtott a reduktív eljárással készített, friss, 2022-es évjáratból származó borok értékelésére.

A borvidék szereplői azért tartották fontosnak a verseny elindítását,…

TOVÁBB

Idén ismét megrendezik az Egri Borok Bálját

2023.01.19.
Tóth Adrienn

Két év kényszerű szünetet követően 2023 január végén újra megrendezik az Egri Borok Bálját az Egri Borbarát Hölgyek. Az esemény programjáról, a báli menüről és a kóstolható borokról is kérdeztük Vasné Ignácz Katalint, a…

TOVÁBB