MENU

Eger csillagai közé választották az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsát

2023.01.16.
Tóth Adrienn

Ünnepélyes keretek között adták át január 10-én az Eger Csillagai díjakat. A szervezetek kategóriában az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa kapta a legtöbb voksot a közönségszavazáson, amelyen az Egri Lokálpatrióta Egylet adta a helyiek kezébe a döntést.

A több mint harmincéves múltra visszatekintő Egri Lokálpatrióta Egylet tizenhatodik alkalommal adta át az általa alapított Eger Csillagai díjat. A szervezet nyilatkozata szerint:

„Az Egylet számára nagyon fontos, hogy az egri polgárok a voksolással elismerhessék a városunkban tevékenykedő, kiemelkedő teljesítményt nyújtó szervezetek és személyek egrieket gazdagító munkásságát.”

Ennek érdekében a szervezet választmánya 2022. december 11-én mutatta be öt kategóriában 3-3 jelöltjét, akikre a bemutatkozó kisfilmek után az egrilokalpatriotak.hu honlapon lehetett szavazni egy kb. kéthetes időszakban, egy IP-címről maximum egy alkalommal.

Az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa az Ezüstidő Szabadidős Egyesület és a Felnémetért Lokálpatrióta Egyesület mellett a szervezetek kategóriában került a jelöltek listájára.

Kiemelkedő évindítást jelentett, amikor a díjátadón a szervezet arról értesült, hogy kategóriájában a legtöbb szavazatot kapta az egriektől, és így megnyerte a díjat. Farkas László, az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke a díj kapcsán elmondta:

„Már az is óriási elismerés, hogy jelöltté választottak minket. Pozitív visszajelzésnek tartjuk, amelyben az elmúlt időszak munkáját elemezve biztosan jelentősége volt a marketingaktivitásoknak, a rendezvényeink színvonalának, a szakmai munkánknak.

Ezek után az eredményhirdetés minden képzeletünket felülmúlta. A díj azt mutatja, hogy az egrieknek fontos az egri bor, és azt is, hogy az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa jó úton jár a lehetőségek közötti választásban.

Fontosnak tartom kiemelni azt az összefogást, amely most a borvidék érdekében megmutatkozott. Ez egy olyan fontos momentum, amire a jövőben lehet és kell is építeni, továbbá segíthet nagyobb kihívások leküzdésében is. Köszönjük mindenkinek a munkáját, a pozitív hozzáállását, a támogatását!”

Gratulálunk a további díjazottaknak, így a gazdasági társaságok kategóriában a Pásztor-Hús Kft.-nek, az intézmények kategóriában az Országos Mentőszolgálat – Mentőállomás Egernek, a magánszemélyek kategóriában Dr. Buda Péter atyának, a fiatalok kategóriában pedig Eperjesi Zsófia zenésznek!

További cikkek

Egri rozé nyert aranyérmet Párizsban

2023.05.26.
Győrfi Alexandra

Aranyéremmel büszkélkedhet a Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok a világ egyik legjelentősebb és legbefolyásosabb borversenyéről, a Le Mondial du Roséról. Az elismerést a 2022-es évjáratú Thummerer Egri Cabernet Dorsa Rosé boruk hozta el a pincészet…

TOVÁBB

Egri borok a Borkalauzban

2023.05.25.
Győrfi Alexandra

Több mint egy évtized után jelent meg ismét a borszakma egyik kiemelkedő iránytűje, a Borkalauz. A magyar kiadást idén áprilisban követte az angol nyelvű párja is. A könyv szerzőjét, Mészáros Gabriellát kerestük fel, árulja…

TOVÁBB

Megújul a borászoknak szóló konferencia Egerben

2023.05.24.

Eger Wine Meetup néven újul meg a húszéves múlttal rendelkező szőlészeti és borászati konferencia Egerben. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem szakmai programja két napon át tart június 16-17-én, és felöleli a fenntarthatóság, a birtoképítés,…

TOVÁBB