MENU

Eger csillagai közé választották az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsát

2023.01.16.
Tóth Adrienn

Ünnepélyes keretek között adták át január 10-én az Eger Csillagai díjakat. A szervezetek kategóriában az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa kapta a legtöbb voksot a közönségszavazáson, amelyen az Egri Lokálpatrióta Egylet adta a helyiek kezébe a döntést.

A több mint harmincéves múltra visszatekintő Egri Lokálpatrióta Egylet tizenhatodik alkalommal adta át az általa alapított Eger Csillagai díjat. A szervezet nyilatkozata szerint:

„Az Egylet számára nagyon fontos, hogy az egri polgárok a voksolással elismerhessék a városunkban tevékenykedő, kiemelkedő teljesítményt nyújtó szervezetek és személyek egrieket gazdagító munkásságát.”

Ennek érdekében a szervezet választmánya 2022. december 11-én mutatta be öt kategóriában 3-3 jelöltjét, akikre a bemutatkozó kisfilmek után az egrilokalpatriotak.hu honlapon lehetett szavazni egy kb. kéthetes időszakban, egy IP-címről maximum egy alkalommal.

Az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa az Ezüstidő Szabadidős Egyesület és a Felnémetért Lokálpatrióta Egyesület mellett a szervezetek kategóriában került a jelöltek listájára.

Kiemelkedő évindítást jelentett, amikor a díjátadón a szervezet arról értesült, hogy kategóriájában a legtöbb szavazatot kapta az egriektől, és így megnyerte a díjat. Farkas László, az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke a díj kapcsán elmondta:

„Már az is óriási elismerés, hogy jelöltté választottak minket. Pozitív visszajelzésnek tartjuk, amelyben az elmúlt időszak munkáját elemezve biztosan jelentősége volt a marketingaktivitásoknak, a rendezvényeink színvonalának, a szakmai munkánknak.

Ezek után az eredményhirdetés minden képzeletünket felülmúlta. A díj azt mutatja, hogy az egrieknek fontos az egri bor, és azt is, hogy az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa jó úton jár a lehetőségek közötti választásban.

Fontosnak tartom kiemelni azt az összefogást, amely most a borvidék érdekében megmutatkozott. Ez egy olyan fontos momentum, amire a jövőben lehet és kell is építeni, továbbá segíthet nagyobb kihívások leküzdésében is. Köszönjük mindenkinek a munkáját, a pozitív hozzáállását, a támogatását!”

Gratulálunk a további díjazottaknak, így a gazdasági társaságok kategóriában a Pásztor-Hús Kft.-nek, az intézmények kategóriában az Országos Mentőszolgálat – Mentőállomás Egernek, a magánszemélyek kategóriában Dr. Buda Péter atyának, a fiatalok kategóriában pedig Eperjesi Zsófia zenésznek!

További cikkek

Aranysor az egri boroknak Ázsiából

2023.09.22.
Tóth Adrienn

Kizárólag aranyérmeket nyertek az egri borok az Asia Wine Trophy, azaz az Ázsiai Bortrófea idei világversenyén. A megmérettetésről a Petrény Winery három csillogó érmet hozott haza érlelt vörösboraival, a Soltész Borbirtok pedig egy hordós…

TOVÁBB

Egerben is szüretelnek a borászok

2023.09.15.
Tóth Adrienn

Hűvös klímájú borvidékként nem Egerben startol először a szüreti időszak az országban. A korai érésű fajtákkal, elsősorban könnyed fehérborok, rozék, valamint pezsgők és pét-natok alapanyagainak szedésével szeptember közepén azonban megkezdődött az idei szezon. A…

TOVÁBB

Szüreti program a Szépasszony-völgyben

2023.09.08.
Győrfi Alexandra

Elérkeztünk a borászok életében az egyik legizgalmasabb időszakhoz, a szürethez. A szüreti hangulatot átadva a szépasszony-völgyi borászok kiváló borokkal, különleges gasztronómiai kínálattal, számos programmal és izgalmas szüreti játékokkal várják szeptember 16-17. között az Egerbe…

TOVÁBB