MENU

Ausztriából hoztak haza érmeket egri borok

2022.11.25.
Tóth Adrienn

Az egri Petrény Winery három bora is érmet hozott haza az AWC Vienna nemzetközi borversenyéről. A megmérettetésre 43 országból 1588 pincészet összesen több mint 11 000 borral nevezett. Az egri díjak mellett a Balatonra, Etyekre és Villányba jutott még az elismerésekből.

Az AWC Vienna nemzetközi borversenyének egyik jellegzetessége, hogy a kóstolásra Klosterneuburgban, a szőlő- és gyümölcstermesztést oktató főiskola épületében került sor, ahol a vakkóstolást egymástól egyénenként elzárt kóstolófülkékben végzik a bírák.

A zsűri osztrák és nemzetközi borászokból, borszakértőkből, sommelier-kből, gasztronómai szakemberekből, borkereskedőkből és újságírókból állt. A másik fontos háttér-információ a rendezvény kapcsán, hogy ez a legnagyobb, az Európai Unió által hivatalosan is elismert esemény, amely borok bírálatát és díjazását végzi.

A 2022-es esemény eredményeiről november elején értesítették a díjat nyerő pincészeteket. Az Egri borvidékről a Petrény Winery három érmet is nyert. Aranyérmet a 2016-os évjáratú Petrény December nevű hárslevelű boráért kapott.

Ezüstérmet érdemelt ki a közel tízéves egri vörösbor, a 2013-as évjáratú Petrény Padok, ami cabernet sauvignon, merlot és cabernet franc házasítása, valamint a 2016-os évjáratú, szintén érlelt bornak számító Petrény Astra Egri Csillag Superior, amely hárslevelűből, chardonnay-ból, szürkebarátból és olaszrizlingből épül fel.

További cikkek

Aranysor az egri boroknak Ázsiából

2023.09.22.
Tóth Adrienn

Kizárólag aranyérmeket nyertek az egri borok az Asia Wine Trophy, azaz az Ázsiai Bortrófea idei világversenyén. A megmérettetésről a Petrény Winery három csillogó érmet hozott haza érlelt vörösboraival, a Soltész Borbirtok pedig egy hordós…

TOVÁBB

Egerben is szüretelnek a borászok

2023.09.15.
Tóth Adrienn

Hűvös klímájú borvidékként nem Egerben startol először a szüreti időszak az országban. A korai érésű fajtákkal, elsősorban könnyed fehérborok, rozék, valamint pezsgők és pét-natok alapanyagainak szedésével szeptember közepén azonban megkezdődött az idei szezon. A…

TOVÁBB

Szüreti program a Szépasszony-völgyben

2023.09.08.
Győrfi Alexandra

Elérkeztünk a borászok életében az egyik legizgalmasabb időszakhoz, a szürethez. A szüreti hangulatot átadva a szépasszony-völgyi borászok kiváló borokkal, különleges gasztronómiai kínálattal, számos programmal és izgalmas szüreti játékokkal várják szeptember 16-17. között az Egerbe…

TOVÁBB