MENU

5 ok, amiért érdemes részt venned az Egri Bikavér Nagykóstolón

2022.09.26.
Tóth Adrienn

Az Egri borvidék történetében meghatározó eseménynek ígérkezik az első alkalommal megrendezésre kerülő Egri Bikavér Nagy kóstoló. A vendégek átélhetik azt a különleges pillanatot, amikor a borvidéken dolgozó borászok elkötelezik magukat az egri bikavér elsődleges pozíciója mellett. Az Egri Bikavér Ünnepi Napok központi eseményének számító sétálókóstoló az egri borkulturális élet egyik legrangosabb eseménye. Mi összegyűjtöttünk további öt okot amellett, hogy miért érdemes részt venni rajta.

Sétálókóstoló

Az utóbbi években a sétálókóstolók egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek szerte a világon. Ezen programok keretében a vendégek egyszeri belépő megvásárlásával szabadon kóstolhatják a rendezvényen kiállított borokat. Ez különösen kedvez a bor iránt érdeklődő közönségnek, hiszen lehetővé teszi sok különböző bikavér megismerését, új kedvencek felfedezését.

Top bikavérek

A rendezvény résztvevői megkóstolhatják a borvidék prémium árkategóriájú, itthon és külföldön is egyre növekvő elismertségnek örvendő bikavéreit. Olyan borokat, amelyek biztosan őrzik helyüket Michelin-csillagos fine dining éttermek borlapjain, amelyek a legrangosabb eredményeket érték el világversenyeken, vagy amelyeket nemzetközi kritikusok értékeltek nagyra.

Átfogó kép a bikavérekről 

Az egri bikavérek három, egymásra épülő eredetvédelmi kategóriába sorolhatóak. Az elsőt a classicus bikavérek jelentik, amelyeknél frissességük, gyümölcsösségük áll a fókuszban. A superior bikavérek esetében a nagyobb test és koncentráció, valamint a magasabb fokú érleltség jelenti a hozzáadott értéket.

A grand superior bikavérek jelentik a felső kategóriát, hiszen kizárólag dűlőszelektált borokként ezek képesek megjeleníteni az egri terroirban rejlő értékeket a legmagasabb fokon. A rendezvény lehetőséget nyújt a három bortípus alapos áttekintésére.

Személyes találkozás a borászokkal

Tapasztalatból tudjuk, hogy mindig különleges élmény egy bort annak készítője társaságában kóstolni. Az eseményen személyesen a borászok, a birtokok vezetői mutatják majd be a borokat, így valóban első kézből hallhatunk történeteket és információkat a pohárba töltött bikavérekről. Biztos, hogy kérdés nem marad megválaszolatlanul.

Többféle jegykategória

A rendezvényre több jegytípus érhető el. Így azok, akik korán megvásárolják jegyüket, különösen kedvező áron juthatnak hozzá. Érdemes ezért minél előbb biztosítani helyünket, hiszen köszönhetően a zárt térben tartott kóstolónak, az esetleges kedvezőtlen időjárás sem tántoríthat el minket attól, hogy együtt kóstoljuk az Egri borvidék legfontosabb borait.

Az Egri Bikavér Nagykóstolóra az online jegyértékesítés már elindult, IDE kattintva szerezheted be Te is a jegyedet.

További cikkek

Jó látni, hogy a völgybe visszatér az élet

2022.12.02.
Szabó Edit

Román Péter Egerben nőtt fel, és nem is igazán érzi máshol jól magát. A szőlész-borász szakot a gyöngyösi főiskolán végezte, de a saját borászatig még hosszú volt az út. A Gergely Bástya Pincészet 2015-ben…

TOVÁBB

A legjobb hordós érlelésű házasítások egriek a Vince Díj szerint

2022.12.01.
Tóth Adrienn

Összesen nyolc alkalommal kaptak egri fajtaborok és házasítások elismerést az idei Vince Díj átadón. Négy kategóriában is egri borászat lett a győztes (háromban a St. Andrea Szőlőbirtok és egyben a Kovács Nimród Borászat), míg…

TOVÁBB

Ausztriából hoztak haza érmeket egri borok

2022.11.25.
Tóth Adrienn

Az egri Petrény Winery három bora is érmet hozott haza az AWC Vienna nemzetközi borversenyéről. A megmérettetésre 43 országból 1588 pincészet összesen több mint 11 000 borral nevezett. Az egri díjak mellett a Balatonra,…

TOVÁBB