MENU

5 ok, amiért érdemes részt venned az Egri Bikavér Nagykóstolón

2022.09.26.
Tóth Adrienn

Az Egri borvidék történetében meghatározó eseménynek ígérkezik az első alkalommal megrendezésre kerülő Egri Bikavér Nagy kóstoló. A vendégek átélhetik azt a különleges pillanatot, amikor a borvidéken dolgozó borászok elkötelezik magukat az egri bikavér elsődleges pozíciója mellett. Az Egri Bikavér Ünnepi Napok központi eseményének számító sétálókóstoló az egri borkulturális élet egyik legrangosabb eseménye. Mi összegyűjtöttünk további öt okot amellett, hogy miért érdemes részt venni rajta.

Sétálókóstoló

Az utóbbi években a sétálókóstolók egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek szerte a világon. Ezen programok keretében a vendégek egyszeri belépő megvásárlásával szabadon kóstolhatják a rendezvényen kiállított borokat. Ez különösen kedvez a bor iránt érdeklődő közönségnek, hiszen lehetővé teszi sok különböző bikavér megismerését, új kedvencek felfedezését.

Top bikavérek

A rendezvény résztvevői megkóstolhatják a borvidék prémium árkategóriájú, itthon és külföldön is egyre növekvő elismertségnek örvendő bikavéreit. Olyan borokat, amelyek biztosan őrzik helyüket Michelin-csillagos fine dining éttermek borlapjain, amelyek a legrangosabb eredményeket érték el világversenyeken, vagy amelyeket nemzetközi kritikusok értékeltek nagyra.

Átfogó kép a bikavérekről 

Az egri bikavérek három, egymásra épülő eredetvédelmi kategóriába sorolhatóak. Az elsőt a classicus bikavérek jelentik, amelyeknél frissességük, gyümölcsösségük áll a fókuszban. A superior bikavérek esetében a nagyobb test és koncentráció, valamint a magasabb fokú érleltség jelenti a hozzáadott értéket.

A grand superior bikavérek jelentik a felső kategóriát, hiszen kizárólag dűlőszelektált borokként ezek képesek megjeleníteni az egri terroirban rejlő értékeket a legmagasabb fokon. A rendezvény lehetőséget nyújt a három bortípus alapos áttekintésére.

Személyes találkozás a borászokkal

Tapasztalatból tudjuk, hogy mindig különleges élmény egy bort annak készítője társaságában kóstolni. Az eseményen személyesen a borászok, a birtokok vezetői mutatják majd be a borokat, így valóban első kézből hallhatunk történeteket és információkat a pohárba töltött bikavérekről. Biztos, hogy kérdés nem marad megválaszolatlanul.

Többféle jegykategória

A rendezvényre több jegytípus érhető el. Így azok, akik korán megvásárolják jegyüket, különösen kedvező áron juthatnak hozzá. Érdemes ezért minél előbb biztosítani helyünket, hiszen köszönhetően a zárt térben tartott kóstolónak, az esetleges kedvezőtlen időjárás sem tántoríthat el minket attól, hogy együtt kóstoljuk az Egri borvidék legfontosabb borait.

Az Egri Bikavér Nagykóstolóra az online jegyértékesítés már elindult, IDE kattintva szerezheted be Te is a jegyedet.

További cikkek

Aranysor az egri boroknak Ázsiából

2023.09.22.
Tóth Adrienn

Kizárólag aranyérmeket nyertek az egri borok az Asia Wine Trophy, azaz az Ázsiai Bortrófea idei világversenyén. A megmérettetésről a Petrény Winery három csillogó érmet hozott haza érlelt vörösboraival, a Soltész Borbirtok pedig egy hordós…

TOVÁBB

Egerben is szüretelnek a borászok

2023.09.15.
Tóth Adrienn

Hűvös klímájú borvidékként nem Egerben startol először a szüreti időszak az országban. A korai érésű fajtákkal, elsősorban könnyed fehérborok, rozék, valamint pezsgők és pét-natok alapanyagainak szedésével szeptember közepén azonban megkezdődött az idei szezon. A…

TOVÁBB

Szüreti program a Szépasszony-völgyben

2023.09.08.
Győrfi Alexandra

Elérkeztünk a borászok életében az egyik legizgalmasabb időszakhoz, a szürethez. A szüreti hangulatot átadva a szépasszony-völgyi borászok kiváló borokkal, különleges gasztronómiai kínálattal, számos programmal és izgalmas szüreti játékokkal várják szeptember 16-17. között az Egerbe…

TOVÁBB