1996-ban „nagy hibát” követett el édesapám! Rám bízta a pince vezetését. Azonnal mindent megváltoztattam, amit 100 éven keresztül csináltunk. Modern módon kezdtem szőlőt művelni, bort készíteni. Fél évig nem szólt hozzám, mikor meglátta, hogy kidobtam a régi penészes fahordóit, kidobtam a régi prést. Nekem ugyan nem mondja, de a barátainak azt meséli: igazam volt, sokkal jobbak a borok, és büszke rám… 1886-ra nyúlik vissza a borászat múltja. 8,5 hektár szőlőben gazdálkodunk Eger határában, és egy 100 éves föld alatti borospincében készülnek a borok.
Fontosnak tartjuk az egri borhagyományok megőrzését és népszerűsítését, így nagy hangsúlyt fektetünk a kétféle egri bikavér mellett a fiatalabb brand, az egri csillag elkészítésére is. Fajtaboraink, így a turán, a kadarka és a cabernet franc is nagy népszerűségnek örvend a vendégek között. Igyekszünk minél átfogóbb képet adni az egri borokról, melyeket a három-, hat- vagy akár még több tételes borkóstolók során kiválóan megismerhetnek a hozzánk betérő látogatók, és mellé kézműves sajt-/kolbásztálat fogyaszthatnak. Az a célunk, hogy vendégeink családias hangulatban találkozzanak a környék különleges boraival.
INFORMÁCIÓK
Nagy-Eged, Merengő, Nagy-aszó
Egri Csillag, Bikavér Selection, XY Cuvée
Demeter Borbár 44
Telefon: +36 70 630 6292
E-mail: borbar44@demeterpinceszet.hu
Honlap: https://www.demeterboraszat.hu/
BORKÓSTOLÓINK
3300 Eger, Szépasszonyvölgy 44.
egész évben nyitva, változó nyitva tartás
borkóstoló, vinotéka, családi, baráti, céges összejövetelek