MENU

St. Andrea Szőlőbirtok – Lőrincz György és barátai borvacsora

2022-05-14
St. Andrea Szőlőbirtok, Egerszalók, Ady E. u. 88.

Május 14-én az ünnepi rendezvény sorozatunkat egy borvacsorával folytatjuk. Ezen az estén a St.Andrea Szőlőbirtokra látogat, Liptai Zsolt, a Pannonhalmi Apátsági Pincészet borásza, a Pannon Bormíves Céh tagja.

Liptai Zsolt a Pannonhalmi Főapátság borászatának ügyvezető igazgatója, főborásza. A Gyöngyösi Főiskolán Agrármérnök és szőlész-borász szakmérnök diplomákat szerzett. Szakmai gyakorlatát Szekszárdon, Kaliforniában (a Napa-völgyben) és Egerben, Gál Tibor mellett töltötte. 2003 óta dolgozik az Apátsági Pincészet borászaként.

Dr. Lőrincz Györggyel több éves barátság köti össze, a Pannon Bormíves Céh tagjaiként mindketten elkötelezettek a kulturált borfogyasztás népszerűsítése mellett.

A borvacsora főszereplői a St.Andrea Szőlőbirtok és a Pannonhalmi Apátsági Pincészet borai lesznek, melyek mellé Marsi Zsolt és csapata adja a hozzáillő ételeket.

A két borász amellett, hogy majd sokat mesélnek saját és egymás borairól, biztosan megosztanak olyan emlékeket is az elmúlt 20 évből, amely kettejük barátságához kötődik.

St.Andrea Borsor:

Napbor 2021
Örökké 2021
Hangács 2018
Agapé 2017

Pannonhalmi Apátsági Pincészet Borsor:

Sauvignon Blanc 2021
Prior Rajnai Rizling 2020
Hemina 2020
Infusio 2019

A vacsora alatt a hangulatos muzsikáért Báder Elemér és barátai felelnek.

Részvételi díj: 25.000 Ft/fő
Jegyvásárlás: https://standrea.com/…/dr-lorincz-gyorgy-es-baratai…/

Szeretettel várjuk Önöket!

 

További információk a pincészetről

Esemény linkje

További események