MENU

Kistücsök Étterem

2022-03-10
Kistücsök Étterem - 8636 Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky út 25.

Közel 30 éves működésünk alatt fontos szempont a régiónk szeretete, melyet az ételeinken és a borokon keresztül szeretnénk bemutatni.

Elengedhetetlen számunkra a helyi hagyományok és alapanyagok tiszteletben tartása, hiszen ezekből a gyökerekből táplálkozunk, de a kor kívánalmairól sem szeretnénk megfeledkezni, és e kettő ötvözeteként új csomagolásban tálalni a megszokott ízeket – ez lett az egyik célunk.

De fontosnak találjuk azt is, hogy értsük is, amit csinálunk és beszéljünk róla, ezért a hazai gasztronómiai közéletben is igyekszünk szerepet vállalni. Ösztönözzük a térségünk alapanyagainak használatát, szoros bizalmi kapcsolatokat ápolunk a környék termelőivel, a borászokkal. Feladatunknak tekintjük továbbá, hogy mindezeket összekössük, és ezáltal segítsük, hogy a bor- és ételkultúra idehaza is a helyére kerüljön.

A Balatoni borok elfogultsága mellett, méltán lehetünk büszkék más magyar borvidékek által készített borokra is. Így természetes, hogy az Egri borvidékről is több borászat tételeit is szívesen mutatjuk meg vendégeinknek.

Azáltal, hogy egyik fő célunk, hogy támogassuk a hazai gasztronómiát, szívesen csatlakozunk a hasonló kezdeményezésekhez, mint az Egri Csillag Héthez.

Gál Tibor munkássága nagy hatással volt a magyar borászatra, illetve mi is szoros kapcsolatot ápolunk a borászattal, így az Egri Csillag Hét keretein belül Gál Titi 2021-es Egri Csillagát és a hozzá párosított nyúlcombot ajánljuk vendégeink részére.

Időszak: 2022.03.10-17.

Helyszín: Kistücsök Étterem – 8636 Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky út 25.

Nyitvatartás:
Hétfő-Vasárnap: 11:00-23:00

Esemény linkje

További események

Gárdonyi 100 Egri Borkóstoló Gála 2022

2022-08-13
Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Líceum - 3300 Eger, Eszterházy tér 1.

Gárdonyi 100 összefogás borok – Eger város és az Egri borvidék 2022. évének egyik kiemelkedő eseménye a Gárdonyi Géza halálának 100. évfordulójáról való megemlékezés. Ehhez kapcsolódóan az Egri Bikavér Borlovagrend és az Egri Borvidék…

TOVÁBB

Nyárzáró Tóthék Piknik a Síkhegyen – 08.27.

2022-08-27
Tóthék - 3300 Eger, Síkhegy 0478/1 hrsz.

Beléptünk az idei év augusztusába, ha még nem is az utolsó piknikre az évben, de nyárzáró rendezvényünkre hívunk Benneteket sok sok szeretettel.

Találkozzunk a Síkhegyen a Nyárfa alatt, ahol finom borok társaságában beszélgethetünk az élet…

TOVÁBB