MENU

Kistücsök Étterem

2022-03-10
Kistücsök Étterem - 8636 Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky út 25.

Közel 30 éves működésünk alatt fontos szempont a régiónk szeretete, melyet az ételeinken és a borokon keresztül szeretnénk bemutatni.

Elengedhetetlen számunkra a helyi hagyományok és alapanyagok tiszteletben tartása, hiszen ezekből a gyökerekből táplálkozunk, de a kor kívánalmairól sem szeretnénk megfeledkezni, és e kettő ötvözeteként új csomagolásban tálalni a megszokott ízeket – ez lett az egyik célunk.

De fontosnak találjuk azt is, hogy értsük is, amit csinálunk és beszéljünk róla, ezért a hazai gasztronómiai közéletben is igyekszünk szerepet vállalni. Ösztönözzük a térségünk alapanyagainak használatát, szoros bizalmi kapcsolatokat ápolunk a környék termelőivel, a borászokkal. Feladatunknak tekintjük továbbá, hogy mindezeket összekössük, és ezáltal segítsük, hogy a bor- és ételkultúra idehaza is a helyére kerüljön.

A Balatoni borok elfogultsága mellett, méltán lehetünk büszkék más magyar borvidékek által készített borokra is. Így természetes, hogy az Egri borvidékről is több borászat tételeit is szívesen mutatjuk meg vendégeinknek.

Azáltal, hogy egyik fő célunk, hogy támogassuk a hazai gasztronómiát, szívesen csatlakozunk a hasonló kezdeményezésekhez, mint az Egri Csillag Héthez.

Gál Tibor munkássága nagy hatással volt a magyar borászatra, illetve mi is szoros kapcsolatot ápolunk a borászattal, így az Egri Csillag Hét keretein belül Gál Titi 2021-es Egri Csillagát és a hozzá párosított nyúlcombot ajánljuk vendégeink részére.

Időszak: 2022.03.10-17.

Helyszín: Kistücsök Étterem – 8636 Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky út 25.

Nyitvatartás:
Hétfő-Vasárnap: 11:00-23:00

Esemény linkje

További események

Kiállítás – Magyar tájak és borok üzenete tűgobelin képeinken

2023-05-13
Gárdonyi Géza Színház Galériája - 3300 Eger, Hatvani kapu tér 4. 

Az Egri Borút Egyesület és a Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők köre szeretettel vár minden kedves szőlő- és bortermelőt, valamint érdeklődőt a Magyar Kézművességért Alapítvány 30 éves jubileumára készült a Magyar tájak és borok üzenete tűgobelin képeinken…

TOVÁBB

EGER WINE MEETUP 2023

2023-06-16
Eger, Eszterházy tér 1., Díszterem

Az észak-magyarországi régió vezető egyeteme, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem megújítja szőlészeti és borászati szakembereknek szóló, több mint húsz éve szervezett éves konferenciáját. A rendezvény történetében mérföldkőnek számít a 2023-ban megvalósításra kerülő esemény.

Előadónak a…

TOVÁBB

TÓTHÉK – Szent-Iván éji tűzgyújtás & Születésnapi koccintás

2023-06-24
Tóthék - 3300 Eger, Síkhegy 0478/1 hrsz.

Ez a nap más, mint a többi… mert nem csak a hagyományos és általatok is leginkább kedvelt TÓTHÉK rendezvény ez, ahol megnyitjuk a nyarat és tűzgyújtással ünnepeljük Szent-Iván éjjelét.

Hanem, itt szeretnénk Veletek együtt is…

TOVÁBB