MENU

John Baker, Nick Place: Sztálin borospincéje – könyvbemutató

2022-03-02
Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár - 3300 Eger, Kossuth Lajos u. 16.

Az utolsó orosz cár, II. Miklós szentpétervári pincéiben több tízezer palack luxuskategóriás bort tárolt, amiket a legjobb francia pincészetektől vásárolt csillagászati összegekért.

A Romanov-ház bukása után ez a nagy értékű borgyűjtemény a szovjet pártfőtitkár birtokába került. A II. Világháború idején Sztálin a nácik előrenyomulásától félve, az ország különböző pontjain – többek között grúziai pincészetekben rejtette el ezt a különleges borkészletet. Hogy a későbbiekben mi lett a sorsuk a palackoknak?

A kalandos, krimibe illő történetbe Önök is beavatódhatnak, ha eljönnek március 2-án szerdán 16.30 órára a Központi könyvtárunkba.

A bemutatón vendégünk lesz a kötet fordítója, Upor László dramaturg, műfordító, egyetemi tanár és a könyv szerkesztője, Szabó Edit borszakíró, a borsmenta.hu gasztromagazin főszerkesztője. Beszélgetőtársuk Bolyki János, az egri Bolyki Pincészet vezetője lesz.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

John Baker, Nick Place: Sztálin borospincéje, Európa Kiadó, 2021., 424. o.; fordító: Upor László, szerkesztő: Szabó Edit

További információk a pincészetről

Esemény linkje

További események

Gárdonyi 100 Egri Borkóstoló Gála 2022

2022-08-13
Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Líceum - 3300 Eger, Eszterházy tér 1.

Gárdonyi 100 összefogás borok – Eger város és az Egri borvidék 2022. évének egyik kiemelkedő eseménye a Gárdonyi Géza halálának 100. évfordulójáról való megemlékezés. Ehhez kapcsolódóan az Egri Bikavér Borlovagrend és az Egri Borvidék…

TOVÁBB

Nyárzáró Tóthék Piknik a Síkhegyen – 08.27.

2022-08-27
Tóthék - 3300 Eger, Síkhegy 0478/1 hrsz.

Beléptünk az idei év augusztusába, ha még nem is az utolsó piknikre az évben, de nyárzáró rendezvényünkre hívunk Benneteket sok sok szeretettel.

Találkozzunk a Síkhegyen a Nyárfa alatt, ahol finom borok társaságában beszélgethetünk az élet…

TOVÁBB