MENU

John Baker, Nick Place: Sztálin borospincéje – könyvbemutató

2022-03-02
Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár - 3300 Eger, Kossuth Lajos u. 16.

Az utolsó orosz cár, II. Miklós szentpétervári pincéiben több tízezer palack luxuskategóriás bort tárolt, amiket a legjobb francia pincészetektől vásárolt csillagászati összegekért.

A Romanov-ház bukása után ez a nagy értékű borgyűjtemény a szovjet pártfőtitkár birtokába került. A II. Világháború idején Sztálin a nácik előrenyomulásától félve, az ország különböző pontjain – többek között grúziai pincészetekben rejtette el ezt a különleges borkészletet. Hogy a későbbiekben mi lett a sorsuk a palackoknak?

A kalandos, krimibe illő történetbe Önök is beavatódhatnak, ha eljönnek március 2-án szerdán 16.30 órára a Központi könyvtárunkba.

A bemutatón vendégünk lesz a kötet fordítója, Upor László dramaturg, műfordító, egyetemi tanár és a könyv szerkesztője, Szabó Edit borszakíró, a borsmenta.hu gasztromagazin főszerkesztője. Beszélgetőtársuk Bolyki János, az egri Bolyki Pincészet vezetője lesz.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

John Baker, Nick Place: Sztálin borospincéje, Európa Kiadó, 2021., 424. o.; fordító: Upor László, szerkesztő: Szabó Edit

További információk a pincészetről

Esemény linkje

További események