Imola Hotel Platán Étterem – Borvacsora
Az Imola Hotel Platán Étterem alapköve, hogy regionális ételeken keresztül mutasson minőségi utat az itt megpihent vendégeknek. Nem mindegy hogyan, mily módon prezentálunk egy jól kinevelt bort, azt milyen hőmérsékleten kínáljuk, milyen ételt teszünk mellé, és végül azt milyen formájú pohárban szolgáljuk fel. Ezek összessége adja az igazi borélményt. Törekszünk étel és bor párosításokat megismertetni nap mint nap mindenkivel, aki nyitott és érdeklődő. – Birliba Tamás, Head Sommelier
Az étterem az Egri Bikavér Borgasztronómiai Napok keretein belül több programelemmel is várja vendégeit.
A Borvacsora során az alábbi mensüsorral készül az étterem:
Fogadóital:
St. Andrea Szőlőbirtok – Kadarka Extra Brut Pezsgő 2017
Hideg előétel
Hízott kacsamáj, fügés sajttal, hagymalekvár, házi briós.
Tóth Ferenc Pincészet – Egri Csillag Superior 2020
Meleg előétel:
Tokhal, halkolbász, zöldborsó, karfiol, édeskömény velute
Böjt Borászat – Egri Csillag Superior 2021
Főétel 1:
Párolt Borjúpofa, savanyított szilva, csicsóka, nudli, Bikavér redukció
Nyolcas Pincészet – Szülőföldem Egri Bikavér 2018
Tarjányi Pince – Egri Bikavér Grand Superior 2017
Főétel 2:
Szarvasgerinc, birsalma, cékla, szalvétagombóc, konfitált ördögszekérgomba, madeira mártás
Gál Tibor Pincészet – Sík-hegy Egri Bikavér Superior 2016
St. Andrea Szőlőbirtok – Áldás Egri Bikavér Superior 2018
Desszert:
Opera szelet, kávé fagylalt
Záró fogás:
Bükki sajt válogatás
Időpont: 2022. október 28. 18:00
Cím: 3300 Eger, Csákány utca 7.
Ár: 28 000 Ft + szervízdíj/fő
Foglalás:
a +36 36 513 888 telefonszámon vagy az alábbi e-mail címen: recepcio@imolaplatan.hu

További események
Egri Csillag Weekend 2025
Fedezd fel az Egri Borvidék ikonikus fehérborát, az Egri Csillagot!
A Dobó téren zajló eseményen megismerkedhetsz a friss, gyümölcsös és üde Classicus Egri Csillag borokkal, amelyek a borvidék szőlőfajtáinak harmonikus összhangját tükrözik. Ha a kifinomultabb…