MENU

Egri Bikavér Gasztronómiai Napok a Kulacs Csárdában

2022-10-18
3300 Eger, Szépasszonyvölgy 3768 1. hrsz

Kulacs Csárdánk 2001-ben nyitotta meg kapuit a Szépasszonyvölgyben, a borospincék közvetlen közelében, amely híres a jó hangulatot teremtő cigányzenészeiről, valamint az ételek magyaros ízvilágáról.

Az étterem az Egri Bikavér Borgasztronómiai Napok keretein belül az alábbi bor-étel párosításokkal várja vendégeit:

Bor-étel párosítás I.:

“Páratlan egy páratlannal”, amely egy tökéletes gasztronómiai párost alkot számunkra. Nem is lehetne tökéletesebben összepárosítani e két kiemelkedő értéket jelző Hungarikumunkat. Az Egri borvidék – oly rég óta védelmező – bikavérét egy a hagyományait hűen őrző kunsági birkaétellel. Felejthetetlen ízharmóniai élményt adhat sokak számára a Stumpf Pincészet, Az Ünnep Egri Bikavére 2021 díjnyertes bora, Juhász János többszörös Aranyérmes karcagi birkafőző mester csúcs ízvilágú “karcagi” birkapörköltjével.

Bor-étel párosítás II.:

A elmúlt években töretlen sikert aratott, az idei Egri Bor Ünnepe rendezvényen I. helyezettként díjazott “Bikaburgerünk” a Rabóczki Pincészet által létrehozott összetett karakterű Bikavér borával tökéletes gasztrokombinációt alkot számunkra. Az egri bikavér fajsúlyos jegyei a bikaburger egyedi ízvilágával hangsúlyos utóízt eredményez. Minden kedves borgasztronómia iránt érdeklődő vendégünk számára emlékezetes ízutazást kínálunk e két remek kombináció által.

Kihasználva a vénasszonyok nyarát és a Csárdánk adottságait, október 21. és 23. között a székelykapun belépve, az étterem teraszán fogjuk elkészíteni a felsorolt ételeinket és felszolgálni a hozzá tartozó pincészet borait.

Időpont: 2022. október 18-29.

Nyitva tartás:

Hétfő: zárva
Kedd-Vasárnap: 12:00-22:00

Cím: 3300 Eger, Szépasszonyvölgy 3768 1. hrsz

További események