MENU

Egri furmintra is licitáltak a debreceni jótékonysági árverésen

2023.05.03.
Győrfi Alexandra

Nem mindennapi jótékonysági árverés valósult meg a Debreceni Borozó szervezésében, melynek során különleges, már forgalomban nem lévő borokra, borsorokra és nemzetközi díjas nagyborokra is lehetett licitálni. A borokat felajánló pincészetek között szerepelt a Kovács Nimród Winery is, a 2019-es évjáratú Sky Magnum Egri Furmint Nagy-Eged Grand Cru borával.

A jótékonysági árverés célja a ritka genetikai betegségben szenvedő kislány, Szendrei Bíborka Lelle gyógykezelésének támogatása volt, így a teljes bevételt erre ajánlották fel a szervezők. 

Az árverésre a Debreceni Borozó szakmai folyóirat többségében Tokaj-hegyaljai borászatokat kért fel, hogy részvételükkel hozzájáruljanak a nemes célhoz. Az aukción összesen 46 pincészet vállalt szerepet a segítségnyújtásban, közöttük az egri Kovács Nimród Winery. Összesen 85 borra nyílt alkalom licitálni. A borászatokon kívül számos egyéni felajánlás is érkezett.

Az árverés során a borok 90%-a a helyszínen elkelt, így több mint egymillió forint gyűlt össze az „Együtt Bíborkáért – Together for Bíborka” alapítványnak, melynek köszönhetően Bíborka kezelése már elindult, ugyanis sikeresen összegyűlt az ehhez szükséges 70 millió forint. 

A teljes terápia összesen 450-500 millió forintba fog kerülni, amelyet részenként fizetnek be a szülők. A következő részlet 40 millió forint, melynek nagyjából a fele gyűlt eddig össze.

Azon tételeket, amelyek még nem kerültek értékesítésre, a szervezők mielőbb szeretnék szintén pénzadományra váltani, így ezeket a borokat is hamarosan közzéteszik.

További cikkek

Egri rozé nyert aranyérmet Párizsban

2023.05.26.
Győrfi Alexandra

Aranyéremmel büszkélkedhet a Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok a világ egyik legjelentősebb és legbefolyásosabb borversenyéről, a Le Mondial du Roséról. Az elismerést a 2022-es évjáratú Thummerer Egri Cabernet Dorsa Rosé boruk hozta el a pincészet…

TOVÁBB

Egri borok a Borkalauzban

2023.05.25.
Győrfi Alexandra

Több mint egy évtized után jelent meg ismét a borszakma egyik kiemelkedő iránytűje, a Borkalauz. A magyar kiadást idén áprilisban követte az angol nyelvű párja is. A könyv szerzőjét, Mészáros Gabriellát kerestük fel, árulja…

TOVÁBB

Megújul a borászoknak szóló konferencia Egerben

2023.05.24.

Eger Wine Meetup néven újul meg a húszéves múlttal rendelkező szőlészeti és borászati konferencia Egerben. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem szakmai programja két napon át tart június 16-17-én, és felöleli a fenntarthatóság, a birtoképítés,…

TOVÁBB