MENU

Az 50-es évek békebeli hangulata hív az idei Glamping Piknikre

2023.05.04.
Győrfi Alexandra

Idén már nyolcadik alkalommal várja a piknikezőket a Glamping Piknik. A Nomád Hotel & Glamping és a SVÉT közös szervezésű eseménye minden évben más tematikát elevenít meg, a soron következő szezonnyitó eseményen a rockabilly és a swing életérzés csalogatja a vendégeket. A rendezvény kapcsán felkerestük a szervezőket, Balogh Barbara válaszol a Nomád Hotel & Glampingtől.

Hányadik alkalommal rendezitek meg a Glamping Pikniket?

Ez már a nyolcadik piknik. Sajnos kétszer elmaradt a Covid miatt, ezért a tavalyi a 7.2-t kapta számozásban. A számozás egyébként a SVÉT-es rendezvények miatt van így, hiszen a Glamping Piknik egy regionális mini SVÉT-rendezvény. A résztvevő vendéglátók szinte mind SVÉT-tagok vagy valamilyen módon kapcsolódnak az egyesülethez.

Mi a rendezvény koncepciója?

Ez egy szezonnyitó esemény, mindig egy május végi vasárnapon tartjuk. Ilyenkor szoktuk megmutatni a nagyközönségnek az aktuális fejlesztéseinket.

Az első ilyen nagy összejövetel 2013 szeptemberében volt, amikor az – akkor még jóval kevesebb tagot számláló – SVÉT éves nagy rendezvénye zajlott a Nomádban. Az annyira jól sikerült, hogy bennünk is, és a vendégekben is felmerült a gondolat, hogy ezt éves szinten kellene megrendezni.

Mindig van egy tematikája ezeknek a buliknak. Mi akkoriban ismerkedtünk a Glamping (Glamorous Camping) vonulattal, ami itthon még ismeretlen volt, de külföldön már bontogatta szárnyait. Úgyhogy a témánk a glamping, a szabad tűz lett. Glamping mint stílus, szabad tűz mint főzési technika.

Ezt a glamping dolgot akkor még úgy gondoltuk, hogy csak arra az eseményre rendezzük át a kertet, úgyhogy vettünk pár NDK-s kiszuperált katonai sátrat az e-bayen, amiket szállodai szobává alakítottunk, viccből….

De annyira tetszett a vendégeknek, hogy azon a télen elkezdtünk ebbe az irányba fejleszteni. Lett egy jurtánk meg épített sátraink, aztán jöttek a buborékok, a Lépcső-házak….

Azóta minden évben történik valami változás nálunk, folyamatosan változnak a szálláslehetőségek és a szolgáltatások. Az ős-glampingsátraink 10 év után idén nyugdíjba vonultak és új funkciót kaptak.

A Távol Afrikától sátrunkból szabadulószobákat alakítottunk ki, az Ötöske buborékplatformja egy egzotikus hangulatú terasz a Kánya-patak felett, ami terveink szerint természetközeli miniesküvők, családi rendezvények, outdoor céges értekezletek helyszíne lehet, egyben a legmenőbb jógadeck is a táborok, elvonulások számára. A minibuborék emelvényén kétszemélyes privát vacsorák zajlanak a fák lombjai és a csillagos ég alatt.

Tavaly nagy sikere volt a Woodstock-tematikának, igazi hippibuli kerekedett, mert a vendégek is komolyan vették a feladatot, korhű ruhákat vettek fel, és az egész napot átjárta a love, a peace és a happiness érzése.

Idén az 50-es évek békebeli hangulatát próbáljuk egy napra ide varázsolni. Mottónk: Let’s swing … A rockabilly-swing életérzést idézzük fel, zenében és dekorációban, és várhatóan az éttermek is az amerikai dinerek ételeit hozzák majd egy picit újragondolva, modernizálva.

Mitől különleges a Glamping Piknik?

Számunkra ez egy örömünnep, amikor a baráti vendéglátókkal közösen fogadhatjuk a vendégeket. Itt valahogy nem válik el élesen, hogy ki a vendég és ki a szolgáltató. Egyszerűen csak együtt vagyunk, mindenki boldog és jókedvű. Ez nem egy fesztivál, csak egy laza piknik, ahol ér a fűben elaludni, ér táncolni, nagyokat nevetni, jókat enni és inni.
Elképesztően jó érzés látni a sok ismerős arcot a vendégek között, akik lehet, hogy – hasonlóan a szolgáltatókhoz – az ország másik végéből érkeznek erre a délutánra. Akik először jönnek hozzánk, azok is rögtön megérzik a kötetlen hangulatot, és gyorsan felveszik a ritmust.

A vendégek számára rendkívül vonzó, hogy közismert, jó nevű éttermek, kávésok, borosok, cukrászdák vannak jelen távoli vidékekről is, így megkóstolhatják a termékeiket anélkül, hogy sokat kellene utazni érte. Arról nem is beszélve, hogy személyesen találkozhatnak a tulajdonosokkal és a séfekkel.

A Pikniken nincs fellépő, mert nálunk a vendég a főszereplő, ez az esemény róluk és rólunk, vendéglátókról szól. Egyébként meg a Piknik közönsége igazán fantasztikus, és lehet rájuk számítani minden bolondságban. Azon túl, hogy rengetegen fognak pin up- és rockabillyszettben érkezni, még másban is számítunk rájuk, hogy közösen tegyük emlékezetessé ezt a napot.

Milyen gasztrokínálat várja a vendégeket?

Ez egyelőre titok, még zajlanak az egyeztetések a házak közt, de biztosak vagyunk benne, hogy mindenki talál majd az ízlésének megfelelőt. Erre garancia a fantasztikus éttermek sora, akik az ételeket biztosítják.

Milyen borkínálatra számíthatnak az érdeklődők?

Három helyi borászattal dolgozunk együtt a hétköznapokon is, ők mindhárman jelen lesznek a rendezvényen. Bolyki Jani, Kovács Nimród és a St. Andrea.

Mit gondolsz az egri borokról? Melyek a kedvenceid?

Egerben nőttünk fel, és mondanám, hogy már az anyatejjel is… De nyilván ezt nem mondom. Ám elkötelezett rajongója vagyok az egri boroknak és borászoknak.
Nem tudok kiemelni egyetlen bort mint kedvencet. Olyan sok mindentől függ, hogy melyik palackot veszem ki a hűtőből. Gondolom, a korral jár, de egyre kevesebb vöröset iszom, és valahogy egyre többször valami bubisat, úgyhogy nagyon örülök, hogy sok egri borászat rukkolt már elő izgalmas habzóborral és pezsgővel.

Az eseménnyel kapcsolatos további információk elérhetők a Nomád Hotel honlapján.

További cikkek

Ismét egri borász az Év Bortermelője díjra jelöltek között

2023.11.22.
Tóth Adrienn

Újra van egri jelölt az Év Bortermelője díj döntősei között: Lamport József, a Thummerer Pincészet főborásza a múlt évhez hasonlóan idén is ott van a listán. A döntőbe öt szakember jutott, az Egri mellett…

TOVÁBB

Az Eger-Mátravidéki Borgazdasági Kombinát által a ’60-as évek végén vásárolt mezőgazdasági helikopter

2023.11.15.

A helikoptert a fényképen éppen permetszerrel és vízzel töltik fel, valahol a Nagy-Eged hegy legalsó szoknyáján, az Eger–Noszvaj autóút alatti részen. A kép hűen tükrözi a kor technikába vetett hitét és az ebből fakadó,…

TOVÁBB

Márton-nap az Egri borvidéken

2023.11.10.
Tóth Adrienn

Tradicionálisan a november 11-re eső Márton-nap a mezőgazdasági munkák végét és épp a karácsony előtti böjti időszakot megelőző napokat jelentette, így elődeink szívesen időzítettek erre a napra lakomákat, ünnepségeket. A liba mint étkezési alapanyag…

TOVÁBB