MENU

Kovács Nimród Winery

A Kovács Nimród Winery Eger történelmi részén, a Verőszala utcai pincesoron található. Már a 18. században százával voltak présházak a városban, éppen olyanok, mint borászatunk hét összefüggő épülete. A présházak közvetlenül a pincék elé épültek, hogy a helyben történő szőlőfeldolgozást lehetővé tegyék. A szőlő fermentálása után a bort a hideg pincékben, hordókban tárolták. A Kovács Nimród Winery a 21. század technológiai vívmányait maximálisan kihasználva és a több száz éves hagyományt követve készíti világszínvonalú borait. Szőlőültetvényeinket a fenntartható fejlődés jegyében környezetbarát, részben kézi munkára alapozott termesztéstechnológiával gondozzuk. Korszerű, minden tekintetben felújított borászatunkban mindig örömmel látjuk Önt vendégül! Borászatunkban kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosítunk! 

A jó bor lényege az egyedülálló szőlőtermő dűlőkben rejlik. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy az egri bortermelő vidék legjobb terroirjai közül hármon is dolgozhatunk. Mivel Eger adottságai a világ nagy borvidékei közül leginkább Burgundiához vagy Kalifornia hűvösebb régióihoz hasonlíthatóak, olyan fajtákat telepítettünk, melyek itt érzik otthon magukat, és így világszínvonalú borokat készíthetünk belőlük. A hűvösebb bortermelő vidékek nemzetközi fajtáin kívül – mint a chardonnay, a pinot noir, a syrah, a merlot és a cabernet franc – büszkék vagyunk a hagyományos magyar borainkra, a furmintra és a kékfrankosra is. 

INFORMÁCIÓK

Dűlőink:

Nagy Eged, Nyilasmár, Nagyfai

Legfontosabb boraink:

Sky Furmint, NJK, Soul Syrah

Kovács Nimród Winery

Telefon: +36 36 537 232,+36 70 452 2626

E-mail: info@kovacsnimrodwinery.com

Honlap: https://kovacsnimrodwinery.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/kovacsnimrodwinery


BORKÓSTOLÓINK

Cím:

3300 Eger, Verőszala u. 66. 

Nyitvatartás:

Borbolt nyitva tartás: Hétfő-Péntek: 8:00-16:00
Borkóstoló esetén előzetes bejelentkezés szükséges.

Szolgáltatások:

pincelátogatás, technológiai ismertető, borkóstoló, dűlőtúra, kihelyezett borkóstoló,  vacsorával egybekötött borkóstoló, boreladás