MENU

Két egri bikavérrel indul a Gusto vörösboros toplistája

2022.02.03.
Tóth Adrienn

Két egri bikavér nyitja a Gusto.hu online gasztronómiai magazin top 10-es magyar vörösboros listáját. A magazin évek óta foglalja össze az adott évben kóstolt legkedvesebb fehér- és vörösborainak sorát, egyaránt válogatva csúcsborok, valamint mindennapi fogyasztásra szánt tételek között.

A magazin főszerkesztője, Kling József így indítja cikkét: „A fehérborok után összegyűjtöttük az idei év legemlékezetesebb vörösborait. Ezeket kóstoltuk, ittuk, szerettük a legtöbbször. Kezdjük a legeslegemlékezetesebbel.” Ezzel vezeti fel a tízes sort, amelynek élén a St. Andrea 2017-es Nagy-Eged-dűlő Egri Bikavér Grand Superior bora áll.

A borral kapcsolatban a szerző ír a pincészet tavaly elért kiemelkedő teljesítményéről. A 2017-es évjáratú egri bikavér Best in Show díjat kapott, így kiemelték a világ legjobb 50 bora közé a Decanter World Wine Awardson.

A második bor a Thummerer 2016-os évjáratú Egri Bikavér Superior bora volt. A év végén megjelent cikk írója természetesen megemlékezett az egri borászlegenda, Thummerer Vilmos haláláról. „Karácsonykor érkezett a szomorú hír, hogy Thummerer Vilmos, az Egri borvidék ikonikus alakja 78 éves korában meghalt.

Nem olyan régen kóstoltuk superior bikavérét, ami mély nyomokat hagyott bennünk. Azóta többször is kóstoltuk, és most ezzel búcsúzunk a hazai borvilág meghatározó alakjától.”

A tízes listára felkerült még soproni kékfrankos, etyeki pinot noir, szekszárdi zweigelt és merlot, egy balatoni vörös házasítás, két villányi cabernet franc és egy házasítás. A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

 

További cikkek

Egyből nagyobb lesz a szerelem a bor iránt

2022.08.05.
Kriston Orsi

„Egyből nagyobb lesz a szerelem a bor iránt”
Szépasszony-völgyi vendégvárók

A köztudatban a Szépasszony-völgy egyet jelent az egri borral, és bár vannak, akik ezzel a kijelentéssel vitatkoznának, az utóbbi években az egri borászok mintha visszataláltak…

TOVÁBB

Egri érem is született az első olaszrizling-világversenyen

2022.07.27.
Tóth Adrienn

Első alkalommal került megrendezésre a GROW du Monde elnevezésű, olaszrizlingekre szakosodott nemzetközi borverseny, amelyen egri bor is szerepelt a díjazottak között. Az első GROW du Monde tapasztalatai még csak összegződnek, de máris szerveződik a…

TOVÁBB

Sokrétű, sokarcú borok születnek itt

2022.07.26.
Szabó Edit

Hagymási József az Egri borvidék egyik legismertebb alakja. A családi hagyományokat folytatva lett borász, dolgozott a Borkombinátnál, a Kutatóintézetben, majd 1999-ben lerakta saját családi birtoka alapjait. Jelenleg 17 hektáron gazdálkodik, és borai többségét a…

TOVÁBB