Két egri bikavérrel indul a Gusto vörösboros toplistája
Két egri bikavér nyitja a Gusto.hu online gasztronómiai magazin top 10-es magyar vörösboros listáját. A magazin évek óta foglalja össze az adott évben kóstolt legkedvesebb fehér- és vörösborainak sorát, egyaránt válogatva csúcsborok, valamint mindennapi fogyasztásra szánt tételek között.
A magazin főszerkesztője, Kling József így indítja cikkét: „A fehérborok után összegyűjtöttük az idei év legemlékezetesebb vörösborait. Ezeket kóstoltuk, ittuk, szerettük a legtöbbször. Kezdjük a legeslegemlékezetesebbel.” Ezzel vezeti fel a tízes sort, amelynek élén a St. Andrea 2017-es Nagy-Eged-dűlő Egri Bikavér Grand Superior bora áll.
A borral kapcsolatban a szerző ír a pincészet tavaly elért kiemelkedő teljesítményéről. A 2017-es évjáratú egri bikavér Best in Show díjat kapott, így kiemelték a világ legjobb 50 bora közé a Decanter World Wine Awardson.
A második bor a Thummerer 2016-os évjáratú Egri Bikavér Superior bora volt. A év végén megjelent cikk írója természetesen megemlékezett az egri borászlegenda, Thummerer Vilmos haláláról. „Karácsonykor érkezett a szomorú hír, hogy Thummerer Vilmos, az Egri borvidék ikonikus alakja 78 éves korában meghalt.
Nem olyan régen kóstoltuk superior bikavérét, ami mély nyomokat hagyott bennünk. Azóta többször is kóstoltuk, és most ezzel búcsúzunk a hazai borvilág meghatározó alakjától.”
A tízes listára felkerült még soproni kékfrankos, etyeki pinot noir, szekszárdi zweigelt és merlot, egy balatoni vörös házasítás, két villányi cabernet franc és egy házasítás. A teljes cikk IDE kattintva olvasható.
