11.21. csütörtök 18:00
2 séf, 3 borász, 5 játékos fogás mangalicából, 6 bor
A Mangalica egy különleges, őshonos magyar sertésfajta, amelyet jellegzetes ízű, minőségi húsa miatt nagyra értékelnek világszerte és így megmozgatta Ruprecht László és Macsinka János séfek fantáziáját is!
A Macok Studio és az Egri Borvidék ismét egy exkluzív, játékos látványfőzésre invitálja a vendégeket, ahol a séfek és az Egri Borvidéket képviselő borászok egy kötetlen vacsora keretében párosítanak borokat a mangalica fogások mellé. Közben érdekes dolgokat tudhattok meg a hazai mangalica felhasználásáról és az Egri Borvidékről!
PROGRAM
18:00 | Érkezés
» Welcome Pezsgő
» Az est folyamán 4 fogás készül a látványkonyhában, melyeket finoman párosított borokkal kóstolhattok össze
» Menü: Konyakos mangalica máj, szarvasgombával, birsalmával | Rántott mangalica láb, sós citrommal, chilivel és uborkával | Mangalicapofa, kéksajttal, csicsókával | Mangalica karaj „Rossini” | Szilva lekváros Somlói
» A látványkonyhában zajló precíz lépéseket a vendégeket végig nézhetik, kérdezhetnek, tanulhatnak.
» Minden felszolgált fogás mellé újabb Egri Borok érkeznek, melyhez a borász mesél.
» Zárófogás egy csodás desszert lesz.
BORÁSZOK
Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok | Bolyki Jani
EGERSOUL | Dobos Attila
Juhász Testvérek Pincészete | Juhász Ádám
Akik ezen az estén, a borászok mellett szórakoztatnak majd Benneteket gasztro tudással: Macsinka János, séf | Ruprecht László, séf | Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke.
BELÉPŐJEGY
19.000 Ft / fő
amely tartalmazza a főző és bortudomány elsajátítását, a fogásokat, a borokat és az ásványvizet.
Várunk szeretettel egy hangulatos gasztro estre, ahol a vendégek betekintést kaphatnak a konyhapult mögé, tanulhatnak, kérdezhetnek és a végén természetesen mind megehetik az elkészült fogásokat, a finom borokkal együtt.