MENU

Egri Bikavér Borgasztronómiai Napok

2023-10-18
Egri borvidék

Az Egri Bikavér Ünnepi napok első napján, október 18-án indul és egészen október 28-ig tart az Egri Bikavér Borgasztronómiai Napok, amelynek keretében az Egri borvidék éttermeiben különleges fogásokat kóstolhatnak a vendégek bikavérekkel párosítva.

Az Egri Bikavér az ételekkel egyik legsokoldalúbban párosítható vörösbor hazánkban. Ez a kiváló tulajdonság részben annak köszönhető, hogy a bor az eleganciát és tartást biztosító kékfrankosra épül, részben pedig, hogy a háromszintű eredetvédelmi rendszernek hála – classicus, superior és grand superior Bikavéreket is megkülönböztetünk – kellően változatos a kínálat. Ha egy étel mellé keresünk vörösborpárt, szinte biztos találunk egy megfelelő Egri Bikavért.

Az Egri Bikavér Borgasztronómiai Napok keretében Eger séfjei tudásuk legjavát adják, hogy az elképzelhető legfinomabb ételeket varázsolják tányérunkra a Bikavérünk mellé. Fedezd fel a város sokszínű gasztronómiai kínálatát és kóstold meg, hogy az egyes éttermek milyen különlegességet kínálnak az Egri Bikavérekhez.

Éttermek:
Macok Bisztró
Depresso Kitchen Étterem
Flamingó Bisztró Bár
Egri Érseki Palota Látogatóközpont Kávézó
HBH Sörház és Étterem
Trifla Ivó & Konyha
Kulacs Csárda & Panzió
Forst-Ház Étterem és Kávézó
KÜVÉ Bisztró és Borbár
Édeskert Étterem és Fagyizó
Hotel Villa Völgy**** Étterem
Egri Korona Borház

Részletek IDE kattintva.

További események

Tóth Ferenc Pincészet – Bor és csokoládé kóstoló

2023-12-01

Ahogy majd érkeznek a fagyok, úgy érkeznek a lélekmelegítő élmények. Idén is megtartjuk hagyományos bor-csoki kóstolónkat, ahol kifejezetten borainkhoz megálmodott, új csokoládékkal várunk Titeket.

A párosítások harmóniájáról Tóth Katalin mellett, ezúttal is Szeleczky-Takács Viktória, a…

TOVÁBB

Adventi Pincetúra a Szépasszony-völgyben

2023-12-09
Eger, Szépasszony-völgy

Hangolódjunk együtt az Ünnepre december 9-én, az Adventi Pincetúrán, a télen is varázslatos Szépasszony-völgyben! Az egész napos rendezvényen különleges ünnepi borokat, ételeket, desszerteket és forró italokat kínálnak a lila zászlós pincék és éttermek. A…

TOVÁBB