EGER WINE MEETUP 2023
Az észak-magyarországi régió vezető egyeteme, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem megújítja szőlészeti és borászati szakembereknek szóló, több mint húsz éve szervezett éves konferenciáját. A rendezvény történetében mérföldkőnek számít a 2023-ban megvalósításra kerülő esemény.
Előadónak a szőlőtermesztés és a bortermelés, illetve a borpiac szakértőit hívtuk meg, akik sikertörténetet írtak pincészetükkel vagy specialistának számítanak saját szakterületükön. Azt gondoljuk, hogy az ő történetük inspirációt, a tudásuk pedig támpontot adhat a pincészetek vezetőinek, akik minden nap a fejlődés és a továbblépés lehetőségeit kutatják.
Program
Első nap
2023. június 16. (péntek)
Eger, Eszterházy tér 1., Díszterem
8:30-9:30 Regisztráció
9:30-9:50 Megnyitó
Fenntarthatóság
9:50-10:20 Rókusfalvy Pál – Nemzeti bormarketing stratégia
10:20-10:50 Zadravec Zsolt – Érdemes belevágni a bio-szőlőtermesztésbe?
10:50-11:20 Új eszköz a fenntartható szőlő növényvédelmében
11:20-11:50 Oskar Micheletti (Németország, Wachenheim an der Weinstraße, Dr. Bürklin-Wolf) – Miért tér át egy nagybirtok a konvencionálisról a biodinamikus szőlőművelésre?
11:50-12:30 Bott Frigyes, Gere Attila, Zadravec Zsolt – Jó gyakorlatok a fenntartható termelésben
12:30-14:00 Ebédszünet
12:50-13:50 Oskar Micheletti (Németország, Wachenheim an der Weinstraße) – Dr. Bürklin-Wolf mesterkurzus
Birtoképítés
14:00-14:30 Hollósi Dávid – A szőlő- és borágazat gazdasági környezete és kilátásai
14:30-15:00 Ipacs Géza – A márkaépítés újabb szempontjai
15:00-15:30 Dr. Lőrincz György – Törekszünk a jónak gyakorlására
15:30-15:50 Kávészünet
15:50-16:20 Dr. Váczy Kálmán Zoltán – Ágazati igények, innovációk és fenntarthatóság a szőlészetben és borászatban
16:20-16:50 Id. Heimann Zoltán – Birtoképítés termelői szemmel
16:50-17:30 Gál Tibor, Gere Andrea – A borvidéki építkezés útjai
18:30- BYOB Bring Your Own Bottle „Hozd el a saját borod!” kóstolóest (Gál Tibor Pincészet – 3300 Eger, Csiky Sándor u. 10.)
Második nap
2023. június 17. (szombat)
Eger, Eszterházy tér 1., Díszterem
Klímaváltozás
9:00-9:30 Dr. Paolo Sivilotti (Olaszország, Udine) – Speciális zöldmunkák alkalmazása a minőség növelése érdekében
9:30-10:00 Dr. Zsófi Zsolt, EKKE – Klímaváltozás és szőlőtermesztés: rövid és hosszútávú alkalmazkodási stratégiák
10:00-10:30 Gépesítési megoldások a prémium szőlő- és bortermelésben
10:30-10:50 Kávészünet
Terroir
10:50-11:20 Dr. Jordi Ballester-Perez (Franciaország, Dijon) – Hogyan készítsünk minerális karakterű bort? A borászok elképzelései kontra tudományos tények
11:20-11:50 Dr. Stéphanie Marchand-Marion (Franciaország, Bordeaux) – Az aromatikus érettség a terroir kifejezésének sarokköve a vörösborban
11:50-12:30 Heimann Zoltán, Jásdi István, Szepsy István – A termőhelyi borok üzenete
12:50-13:50 Heimann Zoltán, Jásdi István, Szepsy István – Pannon terroirborok mesterkurzus
Jegyek:
Meetup jegy: 35 000 Ft
Dr. Bürklin-Wolf mesterkurzus: 12 000 Ft
Pannon Terroir mesterkurzus: 12 000 Ft
Helyszín: Eger, Eszterházy tér 1., Díszterem
Dátum: 2023. június 16-17. (péntek-szombat)
További információ: https://www.egerwinemeetup.hu/