MENU

Egri rozé nyert aranyérmet Párizsban

2023.06.02.
Győrfi Alexandra

Aranyéremmel büszkélkedhet a Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok a világ egyik legjelentősebb és legbefolyásosabb borversenyéről, a Le Mondial du Roséról. Az elismerést a 2022-es évjáratú Thummerer Egri Cabernet Dorsa Rosé boruk hozta el a pincészet számára.

A borversenyt 2004 óta rendezik meg. A szakmai zsűri csapata minden évben 3 napon keresztül kóstolja vakon és véleményezi a világ minden tájáról érkező rozéborokat.

Az idei tavasz első komoly eredményét a 2023-as Chardonnay du Monde borverseny hozta el a Thummerer Pincészet számára, ahol a 2021-es évjáratú Egri Chardonnay Battonage borukkal ezüstérmet nyertek.

„A chardonnay borunkkal már több alkalommal voltunk eredményesek ezen a versenyen, a 2019-es évjárat például az egyetlen magyar aranyérem volt. Ebben az évben csak 51 bor kapott aranyérmet, a világ 36 országából benevezett borok közül. Fahordóban erjesztett és finomseprőn érlelt nagy testű, komoly fehérbor” – számol be az idei első eredménye kapcsán a Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok csapata.

Ezt követte a Le Mondial du Rosé borverseny, ahol a 2022-es évjáratú Thummerer Egri Cabernet Dorsa Rosé boruk aranyéremmel gazdagodott.

„A 2022-es Cabernet Dorsa Rosé borunk egy igazi különlegesség, nagyon büszkék vagyunk erre az eredményre, mert a 2022-es évjáratban igazi kihívás volt a szép aromatika megőrzése, és ez az aszályos nyár kedvezőtlen körülményei ellenére mégis sikerült” – nyilatkozta a pincészet.

További cikkek

Aranysor az egri boroknak Ázsiából

2023.09.22.
Tóth Adrienn

Kizárólag aranyérmeket nyertek az egri borok az Asia Wine Trophy, azaz az Ázsiai Bortrófea idei világversenyén. A megmérettetésről a Petrény Winery három csillogó érmet hozott haza érlelt vörösboraival, a Soltész Borbirtok pedig egy hordós…

TOVÁBB

Egerben is szüretelnek a borászok

2023.09.15.
Tóth Adrienn

Hűvös klímájú borvidékként nem Egerben startol először a szüreti időszak az országban. A korai érésű fajtákkal, elsősorban könnyed fehérborok, rozék, valamint pezsgők és pét-natok alapanyagainak szedésével szeptember közepén azonban megkezdődött az idei szezon. A…

TOVÁBB

Szüreti program a Szépasszony-völgyben

2023.09.08.
Győrfi Alexandra

Elérkeztünk a borászok életében az egyik legizgalmasabb időszakhoz, a szürethez. A szüreti hangulatot átadva a szépasszony-völgyi borászok kiváló borokkal, különleges gasztronómiai kínálattal, számos programmal és izgalmas szüreti játékokkal várják szeptember 16-17. között az Egerbe…

TOVÁBB