MENU

Egri rozé nyert aranyérmet Párizsban

2023.05.26.
Győrfi Alexandra

Aranyéremmel büszkélkedhet a Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok a világ egyik legjelentősebb és legbefolyásosabb borversenyéről, a Le Mondial du Roséról. Az elismerést a 2022-es évjáratú Thummerer Egri Cabernet Dorsa Rosé boruk hozta el a pincészet számára.

A borversenyt 2004 óta rendezik meg. A szakmai zsűri csapata minden évben 3 napon keresztül kóstolja vakon és véleményezi a világ minden tájáról érkező rozéborokat.

Az idei tavasz első komoly eredményét a 2023-as Chardonnay du Monde borverseny hozta el a Thummerer Pincészet számára, ahol a 2021-es évjáratú Egri Chardonnay Battonage borukkal ezüstérmet nyertek.

„A chardonnay borunkkal már több alkalommal voltunk eredményesek ezen a versenyen, a 2019-es évjárat például az egyetlen magyar aranyérem volt. Ebben az évben csak 51 bor kapott aranyérmet, a világ 36 országából benevezett borok közül. Fahordóban erjesztett és finomseprőn érlelt nagy testű, komoly fehérbor” – számol be az idei első eredménye kapcsán a Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok csapata.

Ezt követte a Le Mondial du Rosé borverseny, ahol a 2022-es évjáratú Thummerer Egri Cabernet Dorsa Rosé boruk aranyéremmel gazdagodott.

„A 2022-es Cabernet Dorsa Rosé borunk egy igazi különlegesség, nagyon büszkék vagyunk erre az eredményre, mert a 2022-es évjáratban igazi kihívás volt a szép aromatika megőrzése, és ez az aszályos nyár kedvezőtlen körülményei ellenére mégis sikerült” – nyilatkozta a pincészet.

További cikkek

Egri borok a Borkalauzban

2023.05.25.
Győrfi Alexandra

Több mint egy évtized után jelent meg ismét a borszakma egyik kiemelkedő iránytűje, a Borkalauz. A magyar kiadást idén áprilisban követte az angol nyelvű párja is. A könyv szerzőjét, Mészáros Gabriellát kerestük fel, árulja…

TOVÁBB

Megújul a borászoknak szóló konferencia Egerben

2023.05.24.

Eger Wine Meetup néven újul meg a húszéves múlttal rendelkező szőlészeti és borászati konferencia Egerben. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem szakmai programja két napon át tart június 16-17-én, és felöleli a fenntarthatóság, a birtoképítés,…

TOVÁBB

A Földművelésügyi Minisztérium Birtokrendezési Főosztályának véghatározata, 1949

2023.05.23.

A Földművelésügyi Minisztérium Birtokrendezési Főosztályának véghatározata, 1949 (Csutorás Ferenc magánhagyatéka)

Az 1945-ös földreform az egri határban is sok visszaélés mellett zajlott le. A kárt szenvedett gazdálkodók mind az országos politikában, mind az egyéni érdekérvényesítés terén…

TOVÁBB