MENU

Egri érmek a szerbiai borversenyről

2022.02.17.
Tóth Adrienn

Két egri pincészet is nagy aranyérmet kapott vörösboraiért a Temerini Nemzetközi Borversenyen. A Villa Völgy Pincészet 2015-ös Egri Bikavér Superior és 2018-as Merlot borával, Erőss János pedig 2019-es Egri Sommelier Syrah borával érdemelte ki az elismerést.

A Temerini Kertbarát Kör által immár huszonnegyedik alkalommal megszervezett megmérettetésre 2022-ben 523 mintát neveztek. A helyi borok mellé kihívók érkeztek Romániából, Horvátországból, Szlovákiából és Magyarországról is.

A bírálat folyamán 14 bizottságban 70 zsűritag dolgozott, hogy végigkóstolja és értékelje a nevezett borokat. A temerini verseny egyike a legnagyobb tételszámot felvonultató borversenyeknek Szerbiában, amelyre elsősorban kistermelők nevezik boraikat.

A siker kapcsán a Villa Völgy Pincészet honlapján a következő nyilatkozatot tette:

„A fenti eredmények megerősítik a gondolatainkat, miszerint az Egerben létrehozott pincékben kiemelkedő eredménnyel érlelhetőek a vörösborok. Hatalmas lendületet ad ebben a szőlőmetszési munkákkal teli zord időben egy ilyen eredményes szereplés. Továbbá megerősít minket abban, hogy érdemes küzdeni a szőlőtermesztésért a mindennapokban, megteremtve ezáltal annak lehetőségét, hogy a következő évjárat polcaira is kiváló minőségű borok kerülhessenek.”

A verseny egri éremtáblázata:

Nagy aranyérem

Villa Völgy Pincészet – Merlot 2018
Villa Völgy Pincészet – Egri Bikavér Superior 2015
Erőss János – Egri Sommelier Syrah 2019

Aranyérem

Villa Völgy Pincészet – Egri Bikavér 2019
Villa Völgy Pincészet – Egri Cuvée 2019
Villa Völgy Pincészet – Egri Merlot 2018
Erőss János – Egri Sommelier Turán 2018

Ezüstérem

Villa Völgy Pincészet – Egri Cabernet Franc 2018
Villa Völgy Pincészet – Cabernet Franc 2016

További cikkek

Hungarikumok várnak az egri Szépasszony-völgyben

2023.03.31.
Győrfi Alexandra

Negyedik alkalommal rendezik meg április 15-16-án a Hungarikum Piknik rendezvénysorozatot az egri Szépasszony-völgyben, mely során a látogatók az ország számos neves hungarikumát ismerhetik meg. A rendezvény közeledtével Sike Tamást kérdeztük a Sike Borászattól, mire…

TOVÁBB

Ezek az Egri Vár Borai idén

2023.03.30.
Győrfi Alexandra

Az Egri Vár Bora 2023 cím elnyerésére hirdetett borkiválasztást a Dobó István Vármúzeum. A versenyre három kategóriában pályázhattak a borászok: egri bikavér, egri rozé és egri csillag.

A versenyre nevezett boroknak az egri védett eredetű…

TOVÁBB

A Dobó István Mezőgazdasági Termelőszövetkezet szépasszony-völgyi borozója az 1960-as évek elején

2023.03.23.

A Dobó István Mezőgazdasági Termelőszövetkezet szépasszony-völgyi borozója az 1960-as évek elején. A Dobó téesz volt a korszakban a borvidék egyik legnagyobb szőlőtermelője. A termés nagy részét az állami gazdaságnak (későbbi borkombinát/Egervin) adták át feldolgozásra,…

TOVÁBB