MENU

Egri érmek a Berliner Wine Trophy borversenyről

2021.10.29.
Tóth Adrienn

Két helyi borászat: a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, valamint a Tóth Ferenc Pincészet borai is érmeket hoztak a Egri borvidéknek a legnagyobb német borversenyről. A díjazott borok között volt egri bikavér, valamint kékfrankos és királyleányka is.

A Berliner Wine Trophyt huszonötödik alkalommal szervezték meg idén októberben. A német fővárosban zajló megmérettetésen 38 ország több mint 6000 borát értékelte a 170 tagú nemzetközi zsűri 10 napon át.

A versenyen a magyar borok jól szerepeltek. A nemzetközi borverseny normáinak betartása mellett az indulóknak maximum 30%-a kaphat díjat, a rendezvény szervezőitől érkező tájékoztatás szerint azonban az érmes magyar borok aránya a nevezett magyar borokhoz képest 33,58%, így a többi nevező országgal összehasonlítva is az átlagosnál jobb eredményt értünk el. A szerte a világból érkező, éremmel díjazott boroknak pedig 7,5%-a magyar, azaz minden tizenharmadik tétel.

Egerből a Tóth Ferenc Pincészetet két aranyéremmel ismerték el, a 2017-es Egri Bikavér Superior és a 2020-as Királyleányka boraikért. A Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok pedig az Indián Nyárért kapott aranyérmet, az Óperencián innen 2017-es kékfrankosért pedig ezüstérmet.

Frissítés (2021. november 12-én): Cikkünk megjelenése után a verseny szervezői tovább egri díjazott borokról adtak tájékoztatás a verseny honlapján, így a fent említett borászatok további két pincészettel egészülnek ki. A Petrény Winery Syrah Superior 2013, a Padok 2013 és a Fúria Fekete Leányka 2017 aranyérmet, a Varsányi Pincészet Egri Bikavér Superior 2018 és a Debrői Hárslevelű 2019 szintén aranyérmeket, utóbbi pincészet Egri Cabernet Sauvignon Superior 2017 bora pedig ezüstérmet hozott haza Egerbe.

További cikkek

Jó látni, hogy a völgybe visszatér az élet

2022.12.02.
Szabó Edit

Román Péter Egerben nőtt fel, és nem is igazán érzi máshol jól magát. A szőlész-borász szakot a gyöngyösi főiskolán végezte, de a saját borászatig még hosszú volt az út. A Gergely Bástya Pincészet 2015-ben…

TOVÁBB

A legjobb hordós érlelésű házasítások egriek a Vince Díj szerint

2022.12.01.
Tóth Adrienn

Összesen nyolc alkalommal kaptak egri fajtaborok és házasítások elismerést az idei Vince Díj átadón. Négy kategóriában is egri borászat lett a győztes (háromban a St. Andrea Szőlőbirtok és egyben a Kovács Nimród Borászat), míg…

TOVÁBB

Ausztriából hoztak haza érmeket egri borok

2022.11.25.
Tóth Adrienn

Az egri Petrény Winery három bora is érmet hozott haza az AWC Vienna nemzetközi borversenyéről. A megmérettetésre 43 országból 1588 pincészet összesen több mint 11 000 borral nevezett. Az egri díjak mellett a Balatonra,…

TOVÁBB