MENU

Egri érmek a Berliner Wine Trophy borversenyről

2021.10.29.
Tóth Adrienn

Két helyi borászat: a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, valamint a Tóth Ferenc Pincészet borai is érmeket hoztak a Egri borvidéknek a legnagyobb német borversenyről. A díjazott borok között volt egri bikavér, valamint kékfrankos és királyleányka is.

A Berliner Wine Trophyt huszonötödik alkalommal szervezték meg idén októberben. A német fővárosban zajló megmérettetésen 38 ország több mint 6000 borát értékelte a 170 tagú nemzetközi zsűri 10 napon át.

A versenyen a magyar borok jól szerepeltek. A nemzetközi borverseny normáinak betartása mellett az indulóknak maximum 30%-a kaphat díjat, a rendezvény szervezőitől érkező tájékoztatás szerint azonban az érmes magyar borok aránya a nevezett magyar borokhoz képest 33,58%, így a többi nevező országgal összehasonlítva is az átlagosnál jobb eredményt értünk el. A szerte a világból érkező, éremmel díjazott boroknak pedig 7,5%-a magyar, azaz minden tizenharmadik tétel.

Egerből a Tóth Ferenc Pincészetet két aranyéremmel ismerték el, a 2017-es Egri Bikavér Superior és a 2020-as Királyleányka boraikért. A Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok pedig az Indián Nyárért kapott aranyérmet, az Óperencián innen 2017-es kékfrankosért pedig ezüstérmet.

Frissítés (2021. november 12-én): Cikkünk megjelenése után a verseny szervezői tovább egri díjazott borokról adtak tájékoztatás a verseny honlapján, így a fent említett borászatok további két pincészettel egészülnek ki. A Petrény Winery Syrah Superior 2013, a Padok 2013 és a Fúria Fekete Leányka 2017 aranyérmet, a Varsányi Pincészet Egri Bikavér Superior 2018 és a Debrői Hárslevelű 2019 szintén aranyérmeket, utóbbi pincészet Egri Cabernet Sauvignon Superior 2017 bora pedig ezüstérmet hozott haza Egerbe.

További cikkek

Aranysor az egri boroknak Ázsiából

2023.09.22.
Tóth Adrienn

Kizárólag aranyérmeket nyertek az egri borok az Asia Wine Trophy, azaz az Ázsiai Bortrófea idei világversenyén. A megmérettetésről a Petrény Winery három csillogó érmet hozott haza érlelt vörösboraival, a Soltész Borbirtok pedig egy hordós…

TOVÁBB

Egerben is szüretelnek a borászok

2023.09.15.
Tóth Adrienn

Hűvös klímájú borvidékként nem Egerben startol először a szüreti időszak az országban. A korai érésű fajtákkal, elsősorban könnyed fehérborok, rozék, valamint pezsgők és pét-natok alapanyagainak szedésével szeptember közepén azonban megkezdődött az idei szezon. A…

TOVÁBB

Szüreti program a Szépasszony-völgyben

2023.09.08.
Győrfi Alexandra

Elérkeztünk a borászok életében az egyik legizgalmasabb időszakhoz, a szürethez. A szüreti hangulatot átadva a szépasszony-völgyi borászok kiváló borokkal, különleges gasztronómiai kínálattal, számos programmal és izgalmas szüreti játékokkal várják szeptember 16-17. között az Egerbe…

TOVÁBB