MENU

Egri érmek a Berliner Wine Trophy borversenyről

2021.10.29.
Tóth Adrienn

Két helyi borászat: a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, valamint a Tóth Ferenc Pincészet borai is érmeket hoztak a Egri borvidéknek a legnagyobb német borversenyről. A díjazott borok között volt egri bikavér, valamint kékfrankos és királyleányka is.

A Berliner Wine Trophyt huszonötödik alkalommal szervezték meg idén októberben. A német fővárosban zajló megmérettetésen 38 ország több mint 6000 borát értékelte a 170 tagú nemzetközi zsűri 10 napon át.

A versenyen a magyar borok jól szerepeltek. A nemzetközi borverseny normáinak betartása mellett az indulóknak maximum 30%-a kaphat díjat, a rendezvény szervezőitől érkező tájékoztatás szerint azonban az érmes magyar borok aránya a nevezett magyar borokhoz képest 33,58%, így a többi nevező országgal összehasonlítva is az átlagosnál jobb eredményt értünk el. A szerte a világból érkező, éremmel díjazott boroknak pedig 7,5%-a magyar, azaz minden tizenharmadik tétel.

Egerből a Tóth Ferenc Pincészetet két aranyéremmel ismerték el, a 2017-es Egri Bikavér Superior és a 2020-as Királyleányka boraikért. A Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok pedig az Indián Nyárért kapott aranyérmet, az Óperencián innen 2017-es kékfrankosért pedig ezüstérmet.

Frissítés (2021. november 12-én): Cikkünk megjelenése után a verseny szervezői tovább egri díjazott borokról adtak tájékoztatás a verseny honlapján, így a fent említett borászatok további két pincészettel egészülnek ki. A Petrény Winery Syrah Superior 2013, a Padok 2013 és a Fúria Fekete Leányka 2017 aranyérmet, a Varsányi Pincészet Egri Bikavér Superior 2018 és a Debrői Hárslevelű 2019 szintén aranyérmeket, utóbbi pincészet Egri Cabernet Sauvignon Superior 2017 bora pedig ezüstérmet hozott haza Egerbe.

További cikkek

Egyből nagyobb lesz a szerelem a bor iránt

2022.08.05.
Kriston Orsi

„Egyből nagyobb lesz a szerelem a bor iránt”
Szépasszony-völgyi vendégvárók

A köztudatban a Szépasszony-völgy egyet jelent az egri borral, és bár vannak, akik ezzel a kijelentéssel vitatkoznának, az utóbbi években az egri borászok mintha visszataláltak…

TOVÁBB

Egri érem is született az első olaszrizling-világversenyen

2022.07.27.
Tóth Adrienn

Első alkalommal került megrendezésre a GROW du Monde elnevezésű, olaszrizlingekre szakosodott nemzetközi borverseny, amelyen egri bor is szerepelt a díjazottak között. Az első GROW du Monde tapasztalatai még csak összegződnek, de máris szerveződik a…

TOVÁBB

Sokrétű, sokarcú borok születnek itt

2022.07.26.
Szabó Edit

Hagymási József az Egri borvidék egyik legismertebb alakja. A családi hagyományokat folytatva lett borász, dolgozott a Borkombinátnál, a Kutatóintézetben, majd 1999-ben lerakta saját családi birtoka alapjait. Jelenleg 17 hektáron gazdálkodik, és borai többségét a…

TOVÁBB