MENU

Közösség

Egri Borút Egyesület

Az Egri Borút Egyesület 2001. március 1-én alakult meg Feldebrőn. Közhasznú, nonprofit civil szervezet. Egyesületünk az Egri borvidékhez tartozó borászatokat, önkormányzatokat, vendéglátással, turizmussal foglalkozó vállalkozásokat fogja össze. Jelenleg közel 40 tagunk van. Fő feladatunk: közösségi marketinggel segíteni tagjaink piacra jutását. Alaptevékenységünket, céljainkat és szervezeti működésünket az Alapszabályban rögzítettük.

Szolgáltatásaink minősítettek, és megfelelnek a nemzetközi turisztikai elvárásoknak is. Hagyományos értékekre épülő programokból összeállított szolgáltatásokat kínálunk. Pályázati és saját forrás felhasználásával készítünk kiadványokat, szervezünk programokat, egyéb rendezvények megvalósításához nyújtunk segítséget. Legnagyobb rendezvényünk a VINO Kóstoló Ünnep 2017-től a város kiemelt borgasztronómiai programja. Számos szervezettel állunk kapcsolatban. 

Elérhetőségek:
Honlap: www.egriborut.hu
Telefon: +36 30 324 4711
E-mail: egriborut@gmail.com
Facebook: Egri Borút Egyesület, VINO Kóstoló Ünnep

Egri Bikavér Lovagrend

Az Egri Bikavér Lovagrend Eger társadalmi életének meghatározó társasága. Tevékenységükkel fontos szerepet töltenek be az Egri borvidék közösségi életében. A Lovagrend tagjai önkéntesen elkötelezett hívei az egri bor képviseletének, a bor iránti szeretetnek, a kulturált borfogyasztásnak és a lovagrendi eszmék terjesztésének. Hisznek a küldetésükben, és vallják, hogy a Lovagrend tagjának lenni megtiszteltetést, megbecsülést, rangot és feladatot is jelent.

Számos tevékenységgel segítik elő a közösségi életet, és képviselik az egyetemes értékeket szűkebb környezetükben. Elkötelezett hívei a közösségi összefogás elősegítésének. Céljuk olyan civil szervezeti működés megvalósítása, ahol a borlovagok belső indíttatással, értékes tartalom mellett, kellő motiváltsággal, egymást figyelembe vevő hozzáállással, egyéni hozzáadott értékek vállalásával, könnyed kötöttségekkel, de felelősségteljesen munkálkodnak és vesznek részt a közösségi eseményeken.

Hitvallásuk Gárdonyi szavaival: „A borban öröm, barátság, dal és boldogság van.”

Elérhetőségek:
Cím: Eger Város Hegyközsége – 3300 Eger, Deák Ferenc utca 51.

Vezetőség:
Dr. Lőrincz György elnök – info@standrea.hu; +36 30 692 5850
Mikuska Péter társelnök – mikuska.peter1@gmail.com; +36 30 371 7813

Kistőkések Eger

Mi egy jóakaratú emberek kézfogásán és szóbeli megegyezésén alapuló társaság vagyunk. Legfontosabb gazdasági jellemzőink: kevés (kis) pénztőke, kevés, ám saját szőlőtőke. Nagy elhivatottság és alázat a szőlő és a bor irányában. Borainkkal színesíteni kívánjuk az egyre inkább sablonossá váló borválasztékot. A kisebb bortételeink nagyobb egyediséget, így reményeink szerint jelentősebb értéket képviselnek. Nálunk a bor terem, mivel mi igazából a szőlőültetvényeinken borászkodunk. Kicsik vagyunk, de együtt többet érünk. Célunk egymás segítése a borpiacon és az életben, ahol csak lehet. Mindezt talán József Attila fogalmazta meg a legszebben:

A SZÁMOKRÓL
Tanultátok-e a számokat?
Bizony számok az emberek is,
Mintha sok 1-es volna az irkában.
Hanem ezek maguk számolódnak
És csudálkozik módfölött az irka,
Hogy mindegyik csak magára gondol,
Különb akar lenni a többinél
S oktalanul külön hatványozódik,
Pedig csinálhatja a végtelenségig,
Az 1 ilyformán mindig 1 marad
És nem szoroz az 1 és nem is oszt.
Vegyetek erőt magatokon
És legelőször is
A legegyszerűbb dologhoz lássatok –
Adódjatok össze,
Hogy roppant módon felnövekedvén,
Az Istent is, aki végtelenség,
Valahogyan megközelítsétek.

Tagjaink: Havas & Timár Pincészet,  Tarjányi Pince, Szuromi Családi Birtok, Hárs Pince Debrő, Böjt Borászat, Gál Lajos Pincészete.

Elérhetőségek:
Dr. Gál Lajos – info@gallajoseger.hu