MENU

Aranyérmeket hoztak haza az egri borok az ázsiai borversenyről

2023.02.24.
Tóth Adrienn

Hat egri bor is aranyérmet nyert az Asia Wine Trophy borversenyén, amelyet Dél-Koreában rendeztek meg. A több mint 4000 induló bor mezőnyében a Petrény Winery három, a Bolyki Pincészet kettő, a Tóth Ferenc Pincészet pedig egy aranyéremmel lett gazdagabb.

Az Asia Wine Trophy a legnagyobb olyan, Ázsiában megrendezésre kerülő borverseny, amely a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet (az OIV, International Organisation of Vine and Wine) védnöksége alatt áll. Ezáltal garantált, hogy a borbírálat lebonyolítása megfelel a hazánkban is a legtöbb borversenyen elfogadott gyakorlatoknak és sztenderdeknek.

Tedzson Dél-Korea ötödik legnagyobb városa. Ide érkeznek a borminták a világ több mint harminc országából. A száznegyven tagból álló nemzetközi szakértő zsűrihez minden évben harminc újságíró csatlakozik, akik az ázsiai piac legfontosabb szakmai kiadványait képviselik.

A borversenyt, amelyet 2023-ban is megrendeznek, kiegészíti majd az International Wine Week, azaz Nemzetközi Borhét elnevezésű, kizárólag szakmai vendégek számára nyitva álló rendezvény, amely a kóstolási lehetőség mellett otthont ad a Asia Buyers Conference, azaz Ázsiai Borkereskedelmi Konferencia nevet viselő eseménynek, amely a kóstolási lehetőségeken túl szemináriumokat, előadásokat, piaci elemzéseket kínál a résztvevőknek.

A 2022 végén megrendezésre került borversenyen a legtöbb egri aranyérmet a Petrény Winery hozta el a Padok 2016-os, a Big Band Egri Bikavér 2015-ös és a Jeges névre hallgató késői szüretelésű boruk 2016-os évjáratáért. Két aranyérmet nyert el a Bolyki Pincészet a 2020-as Öreghegy Egri Bikavér Grand Superior és 2019-es Cabernet Franc boráért, valamint egy aranyérmet érdemelt ki a Tóth Ferenc Pincészet a 2018-as Várvédő Egri Bikavér Superiorért.

Kép forrása: https://www.wine-trophy.com/asia-wine-trophy/

További cikkek

Aranysor az egri boroknak Ázsiából

2023.09.22.
Tóth Adrienn

Kizárólag aranyérmeket nyertek az egri borok az Asia Wine Trophy, azaz az Ázsiai Bortrófea idei világversenyén. A megmérettetésről a Petrény Winery három csillogó érmet hozott haza érlelt vörösboraival, a Soltész Borbirtok pedig egy hordós…

TOVÁBB

Egerben is szüretelnek a borászok

2023.09.15.
Tóth Adrienn

Hűvös klímájú borvidékként nem Egerben startol először a szüreti időszak az országban. A korai érésű fajtákkal, elsősorban könnyed fehérborok, rozék, valamint pezsgők és pét-natok alapanyagainak szedésével szeptember közepén azonban megkezdődött az idei szezon. A…

TOVÁBB

Szüreti program a Szépasszony-völgyben

2023.09.08.
Győrfi Alexandra

Elérkeztünk a borászok életében az egyik legizgalmasabb időszakhoz, a szürethez. A szüreti hangulatot átadva a szépasszony-völgyi borászok kiváló borokkal, különleges gasztronómiai kínálattal, számos programmal és izgalmas szüreti játékokkal várják szeptember 16-17. között az Egerbe…

TOVÁBB